ESKİŞEHİR (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çoban Nezir Tekçi'nin, 20 yıl önce gözaltındayken öldürüldüğü iddiasıyla açılan davada, tutuksuz yargılanan emekli Albay Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan'ın beraatine karar verildi.

Hakkari Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ve güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanıklardan Kemal Alkan ile Tekçi ailesinin avukatı hazır bulundu. 

Alkan, savunmasında böyle bir suçlamayla karşılaştığı için üzgün olduğunu belirterek, "Yaklaşık 4 yıl süren yargılama süreci beni maddi ve manevi anlamda yıprattı. Karşı tarafın her türlü hakaretlerine maruz kaldım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Tutuksuz sanık Osman Akın'ın avukatı Yurdakan Yıldız ise müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek, beraatini talep etti.

Kararını açıklamayan mahkeme heyeti, sanıklar Alkan ve Akın'ın ayrı ayrı beraatlerine hükmetti. 

- Olay

Köycük köyünde yaşayan çoban Nezir Tekçi, 26 Nisan 1995'te askerlerce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamış, baba Hamit Tekçi'nin 1997'de başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlatmış, kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Yunus Şahin'in, 2010'da, askerlik yaptığı dönemde Tekçi'nin ölümüne tanık olduğunu öne sürmesi üzerine olaya karıştıkları iddia edilen emekli Albay Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan hakkında, Hakkari Ağır Ceza Mahkemesinde 2011 yılında dava açılmıştı. Akın ve Alkan'ın tutuksuz yargılandığı dava, güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e alınmıştı.