Hakkari’de haber amaçlı fotoğraf çeken İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari Temsilcisi Feyzullah Taş, polis tarafından 2 saat alıkonulduktan sonra bırakıldı.

Hakkari-Van karayolu üzerindeki Sümbül Mahallesi Tekser mevkiinde yaşayan vatandaşların sorunlarını haber yapmak isteyen İHA muhabiri Feyzullah Taş, fotoğraf çektiği sırada polis ekipleri tarafından alıkonuldu. Bölgeye gönderilen 6 zırhlı, 3 sivil ve 2 özel harekat aracı çevrede güvenlik önlemi alırken, Feyzullah Taş’ın ise GBT sorgusu yapıldı. Polis memurlarının, 2 saat alıkoydukları Taş’a, “Tekser Konutlarında askeri lojmanlar da bulunuyor. Asker ihbar etti, biz de sizi aldık. Ne tür haber yapacaksınız?” dedikleri belirtildi.

“Ben bir fotoğraf çektim, 2 saat alıkonuldum” diyerek tepki gösteren Taş’ın çektiği fotoğrafları alan polisler daha sonra, “Kusura bakmayın, biz de görevimizi yapıyoruz” diyerek ayrıldı.

Hakkari İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ise, TOKİ konutları içinde askeri lojmanlarında bulunduğunu, nöbetçi askerlerin 155 polis imdatı yaptıkları ihbar üzerine ekiplerin gazeteciyi alıkoyduklarını GBT sorgulamasının ardından ise serbest bırakıldığını söyledi. Hakkari’deki birçok noktada askeri, polis noktaları bulunduğu gibi lojmanlarında bulunduğunu ifade eden Holoğlu, ildeki güvenlik tedbirlerini elden bırakmadıklarını belirtti.