Hakkari Belediyesi tarafından yapılan ve kentte bir ilk olan şehirler arası otobüs terminali, davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle açıldı.

2013 yılının Mayıs ayında Hakkari-Van karayolu üzerinde temeli HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından atılan ve yapımı 1,5 yıl süren terminal binası, belediye tarafından düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Terminal binasının açılışına HDP Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Hakkari Belediyesi eski başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu; Hakkari’nin zorlu iklim koşulları, coğrafi yapısı ve kısıtlı imkanlarına rağmen emek ve çaba içerisinde olduklarını söyledi. Hatipoğlu, “78 yıllık belediye hizmetinde her dönemin emeği ve çabası vardır. Eşitlik ve kardeşlik ortamında yapılan hizmetler daha anlamlı olacaktır. Terminalin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi ve beraberindekiler tarafından terminalin açılışı yapıldı.

Otobüs firması sahipleri Abubekir Zirek ve Mustafa Kahraman ise 1936 yılında il olan Hakkari’de 78 yıl sonra terminale kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. 5 firmanın bulunduğu otobüs terminalinde Van iline ise açılış nedeniyle yolcular ücretsiz olarak taşındı.

Yapılan ikramların ardından Milletvekili Esat Canan ve beraberindekiler, davul zurna eşliğinde bir süre halay çektiler.