Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Mehmet Gencer, "Ben o kınayı dönemin Başbakanına bayram hediyesi olarak göndermiştim" dedi.

Kırıkkale 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan şehit babası Mehmet Gencer, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Suçlamayla ilgili Mehmet Gencer’in savunmasını yapmasının ardından, duruşma 3 Mart 2015 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrasında, eşi Nebahat, çocukları Ferhat ve Soner birlikte Adliye’den çıkan Mehmet Gencer, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kına göndermenin hakaret olduğunu ilk defa gördüğünü ifade eden Mehmet Gencer, "Ben o kınayı dönemin Başbakanına bayram hediyesi olarak göndermiştim. Ama bizim, nefes almamız, konuşmamız, oturmamız, kalmamız, yürümemiz, düşünmemiz, her şey suç olarak kabul ediliyor. Biz potansiyel suçlu olarak değerlendiriliyoruz ne yazık ki. PKK’lılarla kucaklaşılırken, pazarlık yapılırken bizler potansiyel suçlu olarak görülmeye başlandık. Şehit aileleri artık hedef alınarak ceza veriliyor. Gazilerin ve şehit ailelerinin hakkını ve hukukunu kim arayacak merak ediyorum. Ben hakaret etmedim. Hakaret kelimesini kesinlikle kabul etmiyorum. Çünkü sevsem de, sevmesem de sayın Erdoğan bir dönem bu ülkenin başbakanlığını yapmıştır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de benim devletimdir” şeklinde konuştu.