KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de halı dokuma kursuna katılan kadınlar, geleneklerini yaşatmaya çalışıyor.

Kırşehir Belediyesi ile Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde Bahçelievler Nene Hatun Konağı'nda açılan kursa katılan 15 kadın, halı ve kilim dokuyarak ev ekonomilerine de katkı yapıyor.

Meslek öğrenerek geleneklerini yaşatmaya çalışan kadınlara günlük 20 lira harçlık, genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası imkanları sunuluyor.

Kurs atölyesini ziyaret eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş halıcılık geleneğini yaşatmak için 2013'ten itibaren çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kurs merkezi olarak açılan ve daha sonra atölye haline gelen Nene Hatun Konağı'nda hem meslek öğretmeyi hem de kadınlara katkı yapmayı hedeflediklerini belirten Bahçeci, şunları kaydetti:

"Kursumuz, hem bayanların ev ekonomisine katkı sağlaması hem de şehrimizde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan halıcılığın yaşatılması için açıldı. Amacımız geleneğimiz olan bu mesleği gelecek nesillere aktarabilmek. Kırşehirli hanımlarımıza unutulan meslekleri yaşatmak için gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyorum. İlgi duyan diğer bayanlarımızı da bekliyorum."