Eski Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın odasına kaset koyduğu ileri sürülen ve hakkında bazı yayın organlarında haberler çıkan Başkomiser Erkan Soydan’ın Avukatı Bayram Şahintürk, müvekkilimin, savcı nezaretinde arama yapılan yerlere dışarıdan suç delili olarak kaset getirip koymasının akış ve izan ile açıklanabilecek bir durum olmadığını söyledi.

2010 yılında ‘Devrimci Karargah Terör Örgütü’ soruşturması kapsamında Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın odasında yapılan aramalar sonrasında ortaya çıkan 24 kaset ile ilgili 11 Kasım 2014 tarihinde bir gazetede yer alan ‘Avcı’ya Kumpas Kasetlerinin Sırrı Çözüldü’ başlıklı haber üzerine, kasetleri koyduğu ileri sürülen Erkan Soydan’ın avukatı Bayram Şahintürk, basın açıklaması düzenledi.

Gizli bir dosyanın basına verildiğini ileri süren Avukat Şahintürk, “Basın ilkelerini, kişilik haklarını hiçe sayan, masumiyet karinesini tanımayan iftira mahiyetindeki bu yayınlar hakkında gerekli yasal yollara tarafımızca başvurulmuştur” dedi.

Avcı’nın odasında bulunan kasetlerle Erkan Soydan kesinlikle bir alakasının bulunmadığını ifade eden Şahintürk, konuşmasının bir bölümüne şöyle devam etti:

“Müvekkilimin İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan polis evi ve kongre merkezinde 24-26 Eylük 2010 tarihlerinde düzenlenen ve dönemin Eskişehir İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile birlikte uluslararası istihbarat sempozyumuna katılmak üzere valilik onayı ile görevli olarak İstanbul’a gitmesi suç unsuru olarak lanse edilmiştir.”

Öte yandan Şahintürk, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Devrimci Karargah Terör Örgütü soruşturması kapsamında Hanefi Avcı’nın makamının ve ikametinin aranmasının dönemin Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner’in görevlendirdiği Cumhuriyet Savcıları Hasan Gönen ve Aydın Tekin tarafından yapıldığını da söyledi. Erkan Soydan’ın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapmaya devam ettiğini belirten Şahintürk, konuşmasına şöyle devam etti:

“MÜVEKKİLİM İFADE VERMEYE HAZIRDIR”

“Cumhuriyet Başsavcsının bizatihi denetlenmesi ve baştan sona iki Cumhuriyet Savcısının gerçekleştirdiği söz konusu arama faaliyetleri kamera kayıtlarına alınmış olup, ilgililerce inkarı mümkün değildir. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamera kayıtları altında gerçekleştirilen arama faaliyetinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünde o dönem Başkomiser olarak görev yapan müvekkilimin, savcı nezaretinde arama yapılan yerlere dışarıdan suç delili olarak kaset getirip koyması akış ve izan ile açıklanabilecek bir durum değildir. Ayrıca bir kısım medyaya yansıdığı üzere müvekkilimin, elini yüzüne götürmek suretiyle kendisini kameradan gizlemeye çalıştığı iddiası oldukça komik ve algı oluşturmaya yönelik boş bir çabadır.”