NİĞDE (AA) - Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin öncülük ettiği "Niğde havaalanı istiyor" kampanyası çerçevesinde, günlük yayın yapan 8 yerel gazete ortak manşetle okurlarının karşısına çıktı. 

Kampanyaya destek veren gazetelerin ortak yayımladığı 1. sayfalarında, havaalanı talebine ilişkin, "Yeni Türkiye, Yeni Niğde", "Hedef 2023 için",  "Marka bir şehir, marka bir üniversite için", "Sanayinin altın üçgeninden (İstanbul, Kocaeli, Sakarya) Niğde'ye yatırımcı transferi için", "Kurtuluş Savaşı'nda ilk uçağı ordumuza hediye eden şehir için" gibi sloganlara yer verildi.

Ortak manşetin yanı sıra gazeteler, kentin neden havaalanına ihtiyacı olduğu konusunda hazırlanan ortak bir metin de yayımladı.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran, kentin gelişiminin önündeki en büyük engellerden birinin havaalanı eksikliği olduğuna dikkati çekti.

Başaran, gerek kentin gerekse Niğde Üniversitesi'nin gelişimi için atılacak en önemli adımın kente havaalanı yapılması olduğunu savundu.

Bu çerçevede bir kampanya başlattıklarını anlatan Başaran, şunları kaydetti:

"İlimizin yazılı ve görsel medyası, siyasetçisi, bürokratı, akademisyeni, sanayicisi, tüccarı, esnafı, çiftçisi, öğrencisi ve halkıyla bu amaca kilitlenmiş ve tek yürek olmuştur. Niğde ve Niğdeli, havaalanıyla ilgili verilecek müjdeli haberi hasret ve özlemle beklemektedir. Bu süreçte Niğde basını tek ses halinde hareket etti. Kampanyamızın en önemli destekçilerinden olan Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'a ve özellikle yayın kuruluşlarımızın yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Niğde tarihinde ilk olan böylesine önemli bir güç birliğine atılan imzalar, Niğde sevdalılığını bir kez daha ortaya koydu. Kampanyaya sosyal medya ve internet siteleri üzerinden de devam ediyoruz. Başlatılan imza kampanyası ile 100 bin imza toplamayı hedefliyoruz."