KONYA (AA) - Tedavi gördüğü İstanbul'da 91 yaşında hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, Konya'da toprağa verildi.

Keleşoğlu'nun cenazesi, namazın kılınacağı merkez Selçuklu ilçesindeki Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, burada Keleşoğlu'nun yakınlarına taziyelerini iletti.

Cuma ve akabinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Keleşoğlu'nun cenazesi, Musalla Mezarlığı'na götürüldü. Keleşoğlu'nun cenazesi, ailesi, yakınları ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın katılımıyla toprağa verildi.

Bakan Elvan, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ahmet amca çok sevdiğimiz, saydığımız, sadece Ermenek'de değil, Karaman'da, Konya'da da çok sevilen büyük bir hayırsever iş adamımızdı" dedi.

Keleşoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına, Konyalı ve Ermenekli'lere başsağlığı dileyen Elvan, şunları kaydetti:

"Çok üzüldük. Ahmet ağabeyin geçmişine şöyle bir baktığımızda; aslında küçük bir ilçeden, dağlık bir yöreden çıkıp, tabiri caizse tırnaklarıyla kazıyarak, büyük bir iş adamı, sanayici konumuna gelmiş, ülkesini, milletini seven, hayretmeyi çok seven, çok değerli bir büyüğümüzdü. Özellikle Ermenek ve Konya'ya çok büyük hayırları olmuş, okul, üniversite aklınıza ne geliyorsa yatırım gerçekleştirmiş bir iş adamı. Sayın Başbakanımızın çok sevdiği, saydığı bir iş adamıydı. Sayın Başbakanımız da tüm hemşehrilermize başsağlığı diliyor."

Cenaze törenine, Bakan Elvan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de katıldı.

Tansiyon rahatsızlığı bulunan hayırsever iş adamı, Selçuk Ecza Deposu'nun kurucusu Ahmet Keleşoğlu, yaklaşık iki aydır tedavi gördüğü İstanbul Amerikan Hastanesinde 14 Ocak Çarşamba günü, durumunun ağırlaşması üzerine yaşamını yitirmişti.

- Ahmet Keleşoğlu kimdir?

1924 yılında Ermenek’te doğan Keleşoğlu, babasının teşvikleriyle küçük yaşta ticarete girdi. Daha sonra kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile Konya'da Selçuk Ecza Deposu adında ilaç dağıtım firması kurdu.

Keleşoğlu 1980 yılına kadar sadece ecza depoculuğu alanında faaliyet gösterirken 1980'de İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayi T.A.Ş'e ortak olduktan sonra Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek sanayici sıfatı ile de çalışmalarını sürdürdü.

Keleşoğlu'nun eğitim alanındaki bağış ve destekleriyle Üsküdar'da Anadolu Lisesi ve Spor Salonu, Hafize Özal İlköğretim Okulu'nun 40 derslikli ek binası, spor salonu, Ahmet-Nezahat Keleşoğlu İlköğretim Okulları faaliyete geçti. Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı eğitim fakültesinin yeniden tüm binalarını yaptırdı ve fakülteye ismi verildi. Eğitim, sağlık ve kültür alanlarında hizmet verecek Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Vakfı'nı kurdu.