Giresun’da kanser hastası eşi ve kızının tedavisi için aldığı borçları ödeyemeyince hapse giren ve yapılan taksitlendirmelerin ardından çıktığı cezaevine 2. kez tekrar girme tehlikesi yaşayan Gülşen Küçük, tekrar hapse girmekten hayırseverlerin yardımı ile kurtuldu.

Basında yer alan haberin ardından çaresiz anne yapılan yardımlarla hapisten kurtuldu. Uzun yıllar eşi ve kızı kanser tedavisi gören ve bir süre önce eşini kaybeden Gülşen Küçük‘ün borçları nedeniyle cezaevine girdiği ve tekrar girmekle karşı karşıya olduğu dramının basında yer almasının ardından hayırseverler yardımlarını kendisinden esirgemedi.

HAPİSTEN KURTULDU

Yapılan yardımlarla cezaevinden kurtulduğunu belirten Gülşen Küçük “Yaklaşık 10 bin TL’lik borcumu ödeyemeyince cezaevine girmiştim. Yapılandırmayla tahliye edildim. Ancak yapılandırılmış borcumun 500 TL’lik taksitini de ödeyemeyince yeniden cezaevine girmek üzereyken yapılan yardımlar sayesinde borcumun bir kısmı ödendi. Bize yardımcı olarak mağduriyetimizi giderenlerden Allah razı olsun. Ben yıllarca kızımın ve eşimin kanser tedavileriyle uğraştım. Ancak ne yazık ki eşim kansere yenik düştü. Şimdi tek tesellim kızımın geleceği ve sağlığıdır” dedi.

Kızının okulunda öğrenci arkadaşlarının yardım topladığını da ifade eden anne Gülşen Küçük “Beni en çok duygulandıran kanser tedavisi gören kızım ilkokula gidiyor. Onun okulunda haberi okuyan arkadaşları harçlıklarını biriktirip para toplamışlar 130 TL’yi bize verdiler. Bu para beni en çok duygulandıran yardım oldu” diye konuştu.

İSTİSMARCI DEĞİLİM

Kendisinin asla istismarcı olmadığını da ifade eden çaresiz anne Gülşen Küçük “Eşimin, kızımın kanser tedavileri raporları hepsi mevcuttur. Borçlarımdan dolayı cezaevine girdiğim, borçlarımı taahhüt edip taksitlendirip çıktığım hepsi resmi evraklarla ortadadır. Hala kızımın kontrolleri için Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giderken dahi yol parasını borç aldığım biliniyor. Ancak buna rağmen çevremizdeki bazı insanlar bizleri istismarcılıkla suçluyor. Bu insanları Allah’a havale ediyorum. Yine de Allah kimseyi benim durumuma düşürüp çare aramak zorunda bırakmasın” diye gözyaşı döktü.

Babasının vefatının ardından ailesine bakabilmek için okulu terk eden Zeynep Küçük ise “Babamızı kaybettikten sonra küçük kız kardeşim ve annemle yalnız kaldım. Kardeşimi yaşatmak adına ailemize bakmak için çalışmam gerekiyordu. Bende okulu bırakıp bir öğrenci servisinde çalışmaya başladım. Okulda derslerim iyiydi ancak okumayı çok istesem de ailemi düşünmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Valiliği ise ailenin borçlarının devlet hastanesi veya kamu kurumlarına değil özel borçlar olduğunu belirterek gereken yardımların da yapılacağı belirtildi. Çaresiz anne Gülşen Küçük’ün, eşinin bir süre kanser tedavisi gördükten sonra vefat ettiğini, kızının ise hale kanser tedavisi gördüğünü ve borçlanmadan dolayı cezaevine girip çıktığı doğrulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan araştırma neticesinde Gülşen Küçük’ün (46) merhum eşi Bekir Küçük (51) Rektum CA tanısıyla 2009 yılında İlimizde Özel Kent Hastanesi’nde ameliyat olmuş, sonrasında Trabzon’daki KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yeniden opera edilmiş, Radyoterapi ve Kemoterapi tedavisi almıştır. Ocak 2012’de vefat etmiştir. Kızı Edanur Küçük (6) Hepatoblastom tanısıyla 2009 yılında yine Trabzon Farabi Hastanesi Tıp Fakültesinde ameliyat edilmiş, sonrasında Kemoterapi tedavisi almıştır. Kontrolleri devam etmekte olup, en son kontrole Eylül 2014’te gitmiştir. Gülşen Küçük’ün Kızı Edanur Küçük için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tıbbi tedavi ve kontrolleri takip edilecektir. Ailenin hastane borcu bulunmamaktadır. Kişi özel sebeplerle borçlanmış, bu nedenle de eşinden dolayı aldığı ölüm aylığına haciz konulduğu anlaşılmıştır. Ancak ölüm aylıklarına icra takibi yapılamayacağı bilgisi kendisine bugün verilmiş olup, yasal haklarını araması hususunda yönlendirme yapılmıştır. Ayrıca ilgiliye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 2012 yılında 600 TL, 2013 yılında 1.000 TL ve 2014 Yılında da 500 TL.si bugün olmak üzere 1.400 TL yardım yapılmıştır"