ELAZIĞ (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz tek bir insanın bile burnu kanamasın, canı yanmasın diye mücadele ettik. Bütün çabamız bu. Bunun için siyaset yaptık, görüşmeler yapıyoruz, çözüm sürecini destekliyoruz. Fakat buna rağmen bu ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı çıkıp bizden 'eli kanlı' diye söz edebiliyor" dedi.

Demirtaş, bir düğün salonunda düzenlenen HDP Elazığ İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresi'nde, teşkilatta görev alan partililerin temel görevinin halka layık olmak olduğunu belirtti.

Ezildiklerini ama kimseyi ezmediklerini ifade eden Demirtaş, "Kimsenin dilini yasaklamadık, köyünü yakmadık, kimseyi sürgün etmedik. Zulüm gördük, erdemli davrandık. Yine de kardeşiz dedik. Haksızlık gördük yine de kardeşliğin, barışın peşinden koştuk" diye konuştu.

"Devlet ve AK Parti hükümeti barış konusunda samimi olsaydı, adalet ve çözüm konusunda samimi olsaydı bütün bu mesajlarımızı doğru anlardı" diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dikkat edin, bizi her yerde nasıl tanıtıyorlar; biz savaş ve şiddet yanlısıyız, teröristiz, kandan besleniyoruz. Peki bu kadar kötülediğin, yerden yere vurduğun, yalanlarla iftiralarla kötülediğin bir parti ile nasıl barış yapacaksın? Bunların barış konusunda samimi olup olmadıklarını ancak bu şekilde bakarak anlayabiliriz. Bize yaklaşımlarına bakarak anlayabiliriz. Her yerde partililerimizi hedef göstererek saldırı düzenliyorlar. Siz masum bir insanı toplumun önünde gece gündüz lanetleseniz, o melek de olsa ertesi gün sokağa çıktığında insanlar onu linç ederler. Bunlar bunu yapıyorlar."

Tek bir insanın bile burnu kanamasın, canı yanmasın diye mücadele ettiklerini dile getiren Demirtaş, "Bütün çabamız bu. Bunun için siyaset yaptık, görüşmeler yapıyoruz, çözüm sürecini destekliyoruz. Fakat buna rağmen bu ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı çıkıp bizden 'eli kanlı' diye söz edebiliyor. Efendim 'şu kadar insanın katili' diye söz edebiliyor ve bunu söyleyenler Roboski'nin katilleridir. Bunu söyleyenler kendi iktidarları, 12 yıl içerisinde 376 tane çocuğu sokakta, gösterilerde katledenler" diye konuştu.

Demirtaş, eleştirilere saygı duyduklarını, herkesin partilerinin politikasını beğenmek zorunda olmadığını ve kendilerinin de AK Partiyi eleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Beğenmek zorunda değiliz ama hedef gösterip, çarpıtarak, yalanlarla partililerimizi linç ettirmeye çalışmak ve partimizi kamuoyu nezdinde hiçleştirmeye çalışmak AK Parti'nin asla işine yaramaz. Buradan onları uyarıyorum. Özellikle bunu yapan bir iki AK Parti sözcüsü var. Bir bakan, ismini vermeyeyim herkes tahmin eder, ağlamadan sorumlu bakan özellikle HDP'yi lanetlemek için bunu kendine görev edinmiş."

Partililerden seçim çalışmalarına şimdiden başlamalarını isteyen Demirtaş, bir annenin yüreğindeki barış duygusu kadar saf ve temiz bir duygu olmadığını vurgulayarak, çalışmalarda kadınların aktif rol alması gerektiğini sözlerine ekledi.