KAYSERİ (AA) - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP'li iki bakanın istifasına ilişkin, "Ülkeye bakan olarak hizmet etmek, 'Ben öyle kapıdan içeri girdim bir bakayım ne var ne yok' deyip çıkarak olmaz. Bizim 13 yıldan beri büyük bir sevdayla bu ülkeye hizmet ettiğimiz Bakanlar Kurulunda onlar neredeyse 13 gün dayanamadılar" dedi.

Yıldız, Kayseri Valiliğince Gültepe Kültür Merkezi sergi salonunda düzenlenen bayramlaşma programı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "HDP'li iki bakanın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldız, şunları kaydetti:

"Ülkeye bakan olarak hizmet etmek, 'Ben öyle kapıdan içeri girdim bir bakayım ne var ne yok' deyip çıkarak olmaz. Bizim 13 yıldan beri büyük bir sevdayla bu ülkeye hizmet ettiğimiz Bakanlar Kurulunda onlar neredeyse 13 gün dayanamadılar. Teröre alamadıkları tavırla beraber Bakanlar Kurulunda bu yöntemlerini devam ettiremediler. Bunu çok sürpriz olarak görmemek lazım. Bir seçim hükümetinde kendilerine tevdi edilen görevi öz iradeleriyle kabul ediyor olmalarına rağmen, operasyonların neredeyse durdurulmasını isteyecek tarzda bir Bakanlar Kurulu üyesi düşünülemez. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz."

Türkiye'nin, kalkınmasının, büyümesinin, ekonomik gelişmesinin önündeki en önemli sorun olan terör ve PKK kamburunu mutlaka atacağını ifade eden Yıldız, PKK lehine herhangi olumlu bir yorumu ima eden bir Bakanlar Kurulu üyesinin söz konusu olamayacağını, alınan kararın Türkiye için hayırlı olmasını dilediğini vurguladı.

Yıldız, "Türkiye'deki ve Kayseri'deki aday sıralamasını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna ise AK Parti Genel Merkezinin titiz bir çalışmayla çok dar bir zamanda iyi bir sonuç ortaya koymaya gayret ettiğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında iyi bir sonuç ortaya konulduğu kanaatinde olduğunu dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin geldiği, gazilerimizin olduğu, terörün gölgesinde böyle bir sıralamanın yapıldığı ortamda hiçbirimizin yerinin, yurdunun, sıralamasının hatta listede bulunup bulunmadığının önemli olmadığını söylemiştik. Bu cümleleri yine tekrar ediyorum. Hiçbirimizin yeri, sıralaması ve listede olup olmaması gerçekten kalben söylüyorum önemli değil. Biz hizmet için varız. Bu hizmeti hep birlikte devam ettireceğiz. Bu ana kadar hizmet eden arkadaşlarımızın ister kısa süreli, isterse uzun süreli olsun her birisine teşekkür ediyoruz, minnettarlığımızı belirtiyoruz."

Yıldız, Kayserililerin ve İslam aleminin bayramını da tebrik etti.

Bayramlaşma programında Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, AK Parti Kayseri Milletvekili adayları İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel de vatandaşların bayramını tebrik etti.