Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş’ı, parti genel merkezinde boğazından yaralayan ve polis tarafından yakalanan 28 yaşındaki Emre A’nın Antalya’nın Alanya ilçesi Alperen Ocakları üyesi olduğu iddialarına yanıt, Alanya Alperen Ocakları Başkanı Vedat Uygur’dan geldi. Uygur, "Biz resmen hedef gösterilmeye çalışılıyoruz. Ancak bu kişi, bundan 3-4 yıl evvel ocağımıza gelmiş, burada fotoğraf çektirmiş. Bu arkadaşımız başka dernek ve ocaklarda da fotoğraflar çektirmiş. Bu durumda onlarda mı suçlu" dedi.

Ankara’da yaşanan Emre A. ile ilgili olayda Alanya Alperen Ocakları olarak hiç bir ilgimiz ve alakamız yoktur diyerek sözlerine başlayan Uygur, "Şahıs uzun bir süre Alanya’da kalmış ama son 4 yıldır Ankara Belediyesi’nde çalıştığını öğrenmiş bulunmaktayız. Sadece bizim sempatizanımız olabilir. Ocağımıza gelmiş olabilir. Fotoğraf da çektirmiş olabilir. Keza Türk Ocakları’nın önünde de bu şahsın resimleri var. Bu olay Türk Ocakları’na maal edilebilir mi? Biz hiç bir gencimizin sokaklardan beslenmesine ve sokaklarda mücadele etmesine asla izin vermeyiz. Sokaklarda Alanya Alperen Ocakları olarak hiç bir işimiz yoktur. Biz mücadelemizi normal yollardan, mücadelemizi fikri yollarla vermekteyiz. Onun için bu bahsi geçen şahısla alakalı bizim uzaktan yakından hiç bir ilgimiz ve alakamız yoktur" dedi.

Yaşanan olayın bir senaryo olduğunu belirten Vedat Uygur, "Bu senaryo ve oyunlar bizim üzerimize nasıl geldi, biz nasıl hedef gösterildik bunu da bilmiyoruz. Lakin bizim hedef gösterilmemiz de birileri arka planda farklı oyunlar oynayıp bunu pazara sürüyor olabilir. Bunu da öğrenecek olan kolluk kuvvetleridir. Biz sokakta Alperen Ocakları olarak asla yer almayacağız. Çünkü bu bizim bilinç anlayışımıza aykırıdır. Biz Alanya Alperen Ocakları olarak yapmış olduğumuz tüm faaliyetler insani ve sosyal amaçlıdır. Biz insana yatırım yapıyoruz. Biz sokaklardan beslenen bir anlayış değiliz. O yüzden bu şahsın bizimle ilişkilendirilmesi son derece elzemdir" şeklinde konuştu.