Bartın ve Elazığ valiliklerinin resmi izinleri ile yapılan "Her Çocuğa Bir Kitap" kampanya sorumlusu Sayın Hakan Coşkun açıklama yaptı.

Hakan Coşkun, yaptığı açıklamada, "Okul öncesi ve ilköğretim 1’inci sınıflarda okuyan çocuklarımız için bazı bölgelerde yardımcı kitap olarak hikaye ve boyama kitabı ihtiyaçları olduğu konusunda bir bilgi aldık ve bu konuda yaptığımız araştırmalar neticesinde, ihtiyacı olan iki pilot il belirledik. Belirlediğimiz illerin valilik ve milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçerek, milli eğitim müdürlüklerinin kurduğu komisyona gerekli bilgileri verdik ve resmi yazışmalar yaptık. Bu çalışma sonrası gerekli resmi izinleri de aldık. Yaklaşık 1 aydır resmi izin ile yürütmekte olduğumuz bu kampanyanın, belirlenen dezavantajlı bölgelere ulaşması açısından, elimizden gelen her türlü imkanı sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Ancak gördük ki valiliklerimizin izni ile tamamen resmi olarak yapmış olduğumuz "Her çocuğa bir kitap" kampanyamızı baltalamak isteyen bazı gruplar, kampanya ismimizi kullanarak kendilerine pay çıkartmak istemektedir. Kamuoyunun bilmesini isterim ki valiliklerimizin resmi izinlerini görmeden böyle bir kampanyaya destek verilmesi bu gruplara prim yaptırmakta ve kampanyamızı ciddi şekilde baltalamaktadır. Burada özellikle bu grubun ismini vererek onlara prim yaptırmak istemiyorum ancak bilinmesini isterim ki, yıllarca bizim gibi resmi kampanyalara destek verdiğini söyleyerek, kampanyayı sahiplenip kendi gruplarının içine aldıklarını herkes bilmektedir. Devletimizin üzerinden yıllarca prim yapıp, devlet içinde yapılaşmaya giden ve şu anda yargılanan bu gruplar, şimdi açığa çıkmanın endişesini taşımakta ve yapılan güzel işleri sahiplenmek için çaba sarf etmektedir. Bu grubun kampanyamızı kirletmesine müsaade etmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyor ve kampanya ismimizi değiştirmeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.

Biz bu kampanyayı dernek yada vakıf üzerinden yapmıyor, aksine valilik ve milli eğitim müdürlüklerinin bilgisi dahilinde şahıs olarak yürütüyoruz. Bunu yapmamızın en büyük amacı, kampanya dahilinde ki kitapların kime ve nasıl ulaştırıldığı valiliklerimizin kontrolü altında olsun istedik. Değerli kamuoyu da takdir eder ki, son yıllarda dernek ve vakıf üzerinden yapılan kampanyalarda maalesef ki birçok sıkıntılar yaşanmış ve bu yaşanan sıkıntılar birçok soru işaretinede sebep olmuştur. Yapılan kampanyalar konusunda ki bu çevre kirliliğine önlem almak amaçlı, bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Su anda pilot illerimiz olan Bartın ve Elazığ illerinin ihtiyacını karşılaştıktan sonra ivedi olarak diğer illerde de kampanyamızı başlatmayı düşünüyor ve bunun için çalışmalar yapıyoruz. Ben buradan sizlerinde aracılığınızla şu ana kadar kampanyamıza destek olan İhlas Haber Ajansı, Fotomaç gazetesi, Kertenkele dizisi, Mescier Şirketler grubu, Kaptan Şirketler gurubuna ve burada ismini sayamayacağım bir çok kişi ve kuruma teşekkür etmek istiyorum. Ben inanıyorum ki, Türkiye’de artık kim ne yardımı yapıyorsa, yaptığı yardımların kime, nasıl ve ne şekilde ulaştığı konusunda ilgili valiliğe ulaşmaları halinde hiç tereddüt etmeden bilgi alabileceklerdir. Bu kampanyaya destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara tekrar teşekkür ediyor, kampanyamızı baltalamaya çalışan gruplara itibar edilmemesini özellikle rica ediyorum. Tüm kamuoyuna desteklerinden dolayı sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

KAYIN SU’DAN “HER ÇOCUĞA BİR KİTAP“ KAMPANYASINA DESTEK

Mescier Şirketler Grubu Genel Müdürü Mehmet Mescier, “Biz Mescier şirketler grubu olarak, her zaman böyle kampanyalara elimizden geldiğince destek olmaya gayret gösteriyoruz. Dilerim ki böyle kampanyalar daha birçok ilde başlatılır ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza en şeffaf şekilde ulaşılır. Kayın Su olarak böyle bir kampanyanın içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kampanya sorunlusu Sayın Hakan Coşkun’a teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.