Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi bu yıl da beklentinin üzerinde bir ilgi görürken, ellerinde az sayıda hayvan kalan satıcılar, vatandaşların geç kalmaması uyarısında bulunuyorlar.

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı olan hindilerine müşteri bekleyen Eskişehir’in Uluönder Kapalı Pazar’ndaki satıcılar, ellerindeki hayvanların bitmek üzere olduğunu belirtiyorlar. Sabahın erken saatlerinde pazar alanına gelen küçükbaş hayvan satıcıları, hindilerinin bitmek üzere olduğunu, kalanları da yılbaşı gelmeden bitirmek istediklerini söylediler. Hindi fiyatlarının boyutuna ve yaşına göre değiştiğini söyleyen hayvan sahipleri, her keseye uygun hindi seçeneği ile müşterilerini bekliyorlar.

Kendini Kırcalı Mustafa olarak tanıtan bir satıcı, hindileri her yıl kendisinin yetiştirdiğini söyledi. Fiyat olarak 75 liradan 100 liraya kadar elinde hindi olduğunu belirten Kırcali Mustafa, her keseye hitap ettiklerini anlattı. Hayvanlarını mısırla beslendiğini söyleyen Kırcalı Mustafa, hindilerini yılbaşı için özel yetiştirdiğini belirtti.

Öte yandan, başka bir hindi satıcısı, sabah saatlerinde 80 hindi getirdiklerini ve ellerinde 3 hindi kaldığını söyledi. Satıcı, akşam pazarı olduğundan hindi fiyatını 150 liradan 100 liraya indirdiklerini belirtirken, bazı hindi satıcıları, yılbaşı yaklaşmasıyla birlikte fiyatların biraz daha düşebileceğini söylediler.