KONYA (AA) -Hikmet, İlim ve Sanat Derneği’nin (HİSDER) bu haftaki Cuma sohbetlerinde hükumete ve orduya kurulan küresel tuzaklar anlatıldı.
Emekli Kıdemli Astsubay Bahri Kılınçel, Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin paralel yapı ve ortaklarıyla daima mücadele etmesi gerektiğini söyledi.
Paralel yapı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye Cumhuriyeti Hükumetine kurulan tuzakları anlatan Kılınçel, "Bu küresel örgüt ve casusluk örgütü olan çete, devletin işleyişini sarsmıştır. Devletin bütün kurumlarına sızmış, dinlemiş, arşivlemiş ve en gizli operasyonların ses kayıtlarını deşifre etmiştir. Devletin gizli belgelerini ifşa etmiş ve aynı zamanda satmıştır. Onun dışında da Türkiye Cumhuriyeti'nde en fazla oy almış bir iktidara karşı kafa tutmuştur" diye konuştu.
Paralel yapı ile topyekun mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Kılınçel, "Amerika’ya ve İsrail’e bağlı olan paralel yapıyla başta iktidar olmak üzere, bütün resmi kurumlar, belediyeler, STK'lar ve herkesin mücadele etmesi gerekiyor. Paralel yapının arkasında Amerika ve İsrail var. Bu yapıyla mücadele AK Parti'nin kavgası değildir. Bu sorun partilerin, derneklerin ve herkesin sorunudur" dedi.