YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Kadın Kolları İl Başkanı İhsaniye Altunok, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 24 yıl önce Ermeni askerlerinin gerçekleştirdiği ve 613 kişinin hayatını kaybettiği katliamı kınadı.

Altunok, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Hocalı katliamını kınayarak Azerbaycan ve Türkiye’nin tek millet iki devlet olduğunu söyledi.

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrinde yapılan katliamı unutmadıklarını ifade eden Altunok, "106'sı kadın, 63'ü çocuk ve 70'i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı katliamının yıl dönümündeyiz. Hocalı katliamı bir insanlık suçudur. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre sözleşmesi, insan hakları beyannamesi, vatandaş ve siyasi haklar konusunda uluslararası sözleşme, ateşkes zamanında ve askeri çatışmalar zamanı kadın ve çocukların korunması beyannamesi'ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur" dedi.

AK Parti Yozgat Kadın Kolları olarak katliamı kınadıklarını belirten Altunok, "Yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ'da, Hocalı'da yapılan katliamı kınıyoruz. Bizim için dün Srebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlib'te, Türkmen Dağında yaşananlar neyse bundan 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur" diye konuştu.