KAYSERİ (AA) - Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis ve beraberindeki heyet, Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kelderhuis’u Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Tahir Gül karşıladı. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan da yer aldı.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Kayseri’nin her alanda atağa kalkan önemli yatırımların yapıldığı bir şehir olduğunu belirtti. Belediye olarak yatırımcının önünü açmaya ve onlara yardımcı olmaya çalıştıklarına dikkati çeken Gül, "Umarım bu ziyaretiniz her iki ülke girişimcileri için iyi sonuçlar verir" değerlendirmesinde bulundu.

Hollandalı firmalar için yatırım imkanlarını araştırmak ve Hollandalı firmaları bilgilendirmek amacıyla Kayseri’ye geldiklerini belirten Kelderhuis ise Kayseri’deki potansiyeli görmek istediklerini kaydetti.

Ziyaretleri sonrası bir rapor hazırlayarak Hollandalı firmalara sunacaklarını ifade eden Kelderhuis, şöyle devam etti:

"Eylül ayı içinde Kayseri’ye büyükelçimiz başkanlığında Hollandalı firmalarla ticari bir ziyaret yapmak istiyoruz. Hollanda Türkiye'de en fazla yatırım yapan ülke durumunda. Aynı ölçüde ticaretimizin de gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'de 2 bin 400 Hollandalı firma var. Ağırlıklı İstanbul ve İzmir’de bulunuyorlar ama biz bunu diğer bölgelere de kaydırmak istiyoruz. Kayseri kalkınmada Türkiye’de birçok şehre örnek olacak bir model ortaya koydu. Kayserili girişimciler çok önemli işler yapıyorlar ve çok başarılılar. Bu anlamda Hollandalı girişimcilerle Kayserili girişimciler birbirlerine benziyorlar. Bu bakımdan güçlü bir bağ kurulabilir."