Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen 8. Geleneksel Hamsi Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Meydanı dolduran 10 bine yakın ilçe sakini kazanlarda pişirilen bir yandan hamsi yeyip diğer yandan da yöresel sanatçıların şarkı ve türkülerine eşlik etti.

Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 8. Geleneksel Hamsi Şöleni, Türkiye’nin her kentinden vatandaşı bir araya getirdi. Toplam 3 ton hamsi ile helvanın ikram edildiği festival yöresel sanatçıların türküleri ile halk oyunları ekiplerinin horon ve kolbastı gösterilerini renkli görüntülere sahne oldu. Bağcılar Meydanı’ndan düzenlenen şölene, ilçe muhtarları, belediye meclis üyeleri ve 10 bine yakın ilçe sakini katıldı.

5 yıldır Bağcılar’da yaşadığını belirten Hatice Kepenek, dört torunuyla katıldığı şölenden keyif aldığını belirtti. Hakkari Yüksekova’dan gelip yerleştikleri Bağcılar’da güzel sosyal ve kültürel etkinlilere katıldıklarını anlatan Kepenek, “Torunlarımla birlikte şölene katıldık. Çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Burada komşuluk ve kardeşlik ilişkileri de gelişiyor. Düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

54 yaşındaki emekli Mehmet Apaydın da, 20 yıldır yaşadığı Bağcılar’da anlamlı programlar düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Adıyaman’dan göç ederek gelip yerleştiğimiz Bağcılar artık çok değişti. Meydanımız güzelleşiyor. Metro ve tramvay istasyonlarından faydalanıyoruz. Meydan bizim anlamlı ve faydalı etkinliklerin merkezi oldu. Eşim ve çocuklarımla birlikte hamsi şölenine katılarak hoşça vakit geçirdik” şeklinde konuştu.

“RABBİM BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ARTTIRSIN”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şölende yaptığı konuşmada güzel bir manzara oluşturduklarını belirterek, “Burada birlik, beraberlik ve kardeşliği geliştiriyoruz. Geleneklerimizi sürdürüyoruz. Rabbim, bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bu ülkenin geleceğine göz dikenlere fırsat vermesin. İnşallah bu güzellikler artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Ethem Coşkun ise, dernek olarak ilçe sakinlerine en güzel hizmetleri sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Ciddi programlar sunuyoruz. Düzenleyeceğimiz Kardeşlik Programı’na da sizleri bekliyoruz” dedi.