Gençlik ve Spor Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan gençlere yönelik olarak Hz. Mevlana’yı Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır, Batman, Siirt, Van, Muş, Bingöl ve Erzincan olmak üzere toplamda 7 ilde programlar düzenleyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü, Hz. Mevlana’yı Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Doğu ve Güneydoğu illerinde ’Medeniyetimiz ve Mevlana’ temalı ’Hz. Mevlana’yı Anlama ve Anma’ programları düzenleyecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan gençlerin Hz. Mevlana’yı yakından tanıyabilmesi ve felsefesini öğrenmesi amacıyla düzenlenecek olan programlar, Diyarbakır, Batman, Siirt, Van, Muş, Bingöl ve Erzincan illerinde gerçekleştirilecek.

Sanatçı Orhan Çakmak ve ekibinin yer alacağı programlarda, Hz. Mevlana’nın İslami mesajları ve bütün dünyaya ışık tutan yaklaşımı, birlik ve kardeşlikle dolu sözleri, kısa tiyatral anlatımlar, tasavvuf musikisi ve sema gösterisi ile gençlere sunulacak.

7 ilde düzenlenecek olan programlara Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda konaklayan üniversite öğrencilerinin ve gençlik merkezi üyesi gençlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

İLKİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

’Hz. Mevlana’yı Anlama ve Anma’ programının ilki bakanlık personelinin katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binasında gerçekleştirildi. Tasavvuf musikisi ve sema gösterisinin yer aldığı program,bakanlık personeli tarafından ilgiyle izlendi.

Program, 10 Aralık’ta Diyarbakır’da, 11 Aralık’ta Batman’da, 12 Aralık’ta Siirt’te, 13 Aralık’ta Van’da, 14 Aralık’ta Muş’ta, 15 Aralık’ta Bingöl’de ve 16 Aralık’ta Erzincan’da düzenlenecek.