Sancaktepe’de gençlerin ve öğrencilerin birçok branşta eğitim alabileceği ve çok sayıda kültür, sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak olan İbn-i Haldun Gençlik Merkezi’nin açılışı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından gençlerin ve öğrencilerin birçok branşta eğitim alabileceği ve çok sayıda kültür, sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak olan İbn-i Haldun Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve merkez yetkilileri ile öğrenciler katıldı. Açılış Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, horon ekibinin gösterisiyle devam etti. Merkezin açılış kurdelesi kesilirken, merkezin gençliğe faydalı çalışmalarda bulunmasına dikkat çekildi.

11 dersliğin bulunduğu merkezde, bilgisayar, müzik, sanat gibi çocuklar için verimli çalışmaların yapılacağı sınıflar bulunuyor. Merkezde öğrenciler bir yandan üniversite sınavları gibi sınavlara hazırlanırken bir yandan da sanatsal faaliyetlerini gerçekleştirecek.

“Şu anda 28’inci eğitim kuruluşumuzu açıyoruz”

Gençlik merkezinin öğrenciler için çok faydalı çalışmalar yapacağını ifade eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Şu anda 28’inci eğitim kuruluşumuzu açıyoruz. Bugün İbn-i Haldun Merkezimizi gençlerimizin hizmetine veriyoruz. Bu gençlik merkezimizde üniversite hazırlık kurslarımız olmak üzere 24 farklı kulüpte 28 farklı branşta binlerce çocuğumuz bugüne kadar eğitim aldılar. Bu gençlik merkezimizde de folklorden müzik kulübüne çocuklarımızın yeteneklerine, kabiliyetlerine göre farklı farklı sınıflar ayrıldı. Binlerce çocuğumuzu eğitim alacak, çocuklarımıza başarılar diliyoruz” dedi.