NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, dünyanın en geniş kapasiteli kayadan oyma doğal depolarının bölgelerinde bulunduğunu belirterek, "Kapasitesi 1 milyon 120 tonu bulan bu depolarımızda patates ve narenciye ürünleri saklanmakta ve korunmaktadır” dedi.

Ceylan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi"nde, bölgede patates, üzüm, çerezlik kabak, kuru fasulye ve kayısı gibi önemli ürünlerin yetiştirildiğini anlattı.

Son yıllarda üretim alanlarında azalma görülse de hala patates üretiminin önemini koruduğunu ifade eden Ceylan, "Dünyanın en geniş kapasiteli kayadan oyma doğal depoları bölgemizin önemli değerlerinden birisi. Kapasitesi 1 milyon 120 tonu bulan bu depolarımızda patates ve narenciye ürünleri saklanmakta ve korunmaktadır" diye konuştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise kongrede toprak, su ve tohumculuk alanında çok önemli başlıklarda bildiriler olduğunu belirterek, "Umarım bunlar devletin karar alma mekanizmalarında değerlendirilir ve uygulamaya konulur" ifadesini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Ceylan ve Kılıç tarafından katılımcılara plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Bitkisel üretim, tarım teknolojisi, gıda mühendisliği, hayvansal üretim ve su ürünleri alanında yurt içi ve yurt dışında çok sayıda bilim adamının çağrılı bildirilerinin yer alacağı İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 30 Nisan'da sona erecek.