BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'de 5 yıllık iç savaşta çocukların yaşadığı drama ilişkin hazırlanan raporu açıkladı.

Rapora göre, iç savaşın başından bu yana geçen 5 yılda, toplam çocuk sayısının yaklaşık üçte birine karşılık gelen 3,7 milyon Suriyeli çocuk doğdu. Bu çocuklardan 306 bini sığınmacı olarak bulunulan ülkelerde dünyaya geldi.

8,4 milyon Suriyeli çocuk çatışmalardan etkilendi

Raporda, ülkenin toplam çocuk sayısının yüzde 80'inden fazlasına karşılık gelen 8,4 milyon Suriyeli çocuğun ülke içinde ya da dışında bir şekilde çatışmalardan etkilendiği vurgulandı.

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Peter Salama, raporda yer alan görüşlerinde, yaklaşık 7 milyon Suriyeli çocuğun da yoksulluk ve mahrumiyet içinde yaşadığının altını çizerek "Milyonlarca çocuk erkenden büyümek zorunda kaldı" ifadesini kullandı.

15 binden fazla çocuk yalnız başına sınırı geçti

Bölge ülkelerine sığınan çocuklara ilişkin bilgilere de yer verilen raporda, tüm sığınmacıların yarısının çocuk olduğu, 15 binden fazla çocuğun yanında bir yakını olmadan ülke dışına çıktığı belirtildi.

Raporda, geçen yıl savaştırılan çocukların yarıdan fazlasının 15 yaşın altında olduğuna da dikkati çekildi.