ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 16 Şubat saat 23.00'te ilçe merkezi ile Dirsekli köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 18 Şubat'ta Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu"başlatıldı.

-İHA'lardan görüntü alınıyor -

Güvenlik güçleri, operasyonun başladığı günden bu yana ilçede bin 595 evde arama yaptı. Ev ve sokaklarda tespit edilen 105 el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde imha edildi, teröristlerce açılan çukurlardan 6'sı kapatıldı, 43 barikat kaldırıldı. Bu kapsamda ilçe merkezinin yüzde 52'sinde arama çalışmaları gerçekleştirildi.

Havadan alınan görüntülerden de faydalanılan operasyonda, insansız hava araçlarının kaydettiği görüntüler harekat merkezinde değerlendiriliyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından güvenlik güçleri bölgelere sevk ediliyor.

-El yapımı patlayıcı tehdidi -

Güvenlik güçlerinin başarıyla yürüttüğü operasyonlarda teröristlerce tuzaklanan patlayıcılar ise en büyük tehdidi oluşturuyor. İlçede teröristlerce tuzaklanan bine yakın patlayıcı olduğu belirtiliyor.

İlçede terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin yanı sıra örgütün dağ kadrosundan gelen teröristler de bulunuyor. Güvenlik kaynakları, dağ kadrosundan gelen teröristlerin ilçedeki diğer örgüt üyelerini kontrol ettiği ve yönlendirdiği ifade ediyor.

-Sağlık hizmetleri güvenli şekilde sağlanıyor -

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeniyle sağlık hizmetleri de güvenlik güçlerinin desteğiyle sağlanıyor.

Telefonla gelen ihbarların ardından güvenlik güçlerinin eşlik ettiği zırhlı ambulanslar, hastaları belirtilen adresten alarak İdil Devlet Hastanesine ulaştırıyor. Hastanede tedavileri tamamlanan vatandaşlar, yine güvenlik güçlerinin kontrolünde evlerine götürülüyor.

-Yardımlar zırhlı araçlarla ulaştırılıyor-

TSK ve emniyet unsurları, özellikle Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlar sırasında vatandaşların mağdur olmaması için de gerekli önlemleri alıyor. Güvenlik güçlerince ihtiyacı olan ailelere AFAD ve Türk Kızılayı tarafından gönderilen gıda paketleri, İdil Kaymakamlığının koordinasyonunda vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda zırhlı araçlarla evlere ulaştırılıyor.

Operasyonlara vatandaş desteği --

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonları canları pahasına sürdüren güvenlik güçlerine Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar gönderdikleri yiyecek ve mektuplarla destek veriyor.