ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon başladı.


Şırnak Valiliğince önceki gün saat 23.00'ten itibaren İdil ilçe merkezi ile Dirsekli köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı. TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen operasyona İdil ilçesinde 18 Ocak'ta zırhlı araca el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Ersin Yıldırım'ın adı verildi.

Sabah başlayan operasyonun teröristlerce açılan çukur ve kurulan barikatların bulunduğu Turgut Özal ve Yeni mahalleleri ile Dirsekli köyünde yoğun olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Operasyonun başlamasıyla teröristlerce oluşturulan bazı barikatlar kaldırıldı, güvenlik güçleri teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bazı evlerde aramalara başladı.