Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, 17 Aralık’ın yıldönümü nedeniyle İstanbul Adliyesi önüne siyah çelenk bıraktı.

İdris Bal ve beraberindeki bir grup, 17 Aralık operasyonunun yıldönümü nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki alanda bir araya geldi. Bal ve arkadaşları, burada çadır kurmak istedi. Çadırın bir iki saatliğine sembolik olarak kurulacağını belirten Bal’a, polis izin vermedi. Polislerle bir süre görüşen Bal ve beraberindekiler daha sonra 17 siyah çelengi taşıyarak, İstanbul Adalet Sarayı’nın önüne geldi. Çelenkleri adliye yazısının bulunduğu kısma bırakacaklarını belirten Bal ve gruba, polisler yine izin vermedi. Bir süre polislere tepki gösteren İdris Bal ve beraberindekiler daha sonra çelenkleri binanın C kapısının önüne koydu.

Çelenklerin adliye önüne bırakılmasının ardından bir açıklama yapan Bal, “Bu ülkede, kimse 17 Aralık’ı unutturamaz. Sembolikte olsa çadırımızı kurduk. Bu işin peşini bırakmayacağız. Memurları uyarıyorum; kanunsuz emri uygularsanız suçlu duruma düşersiniz” dedi.

17 Aralık soruşturmasına verilen takipsizlik kararına yaptıkları itirazın reddedildiğini ifade eden Bal, bu konuda Anayasa Mahkemesi’ne, oradan istedikleri sonucu alamazlarsa uluslararası mahkemelere başvuracaklarını belirtti.

Açıklamanın ardından grup dağılırken, adliyenin özel güvenlik görevlileri çelenkleri adliye önünden kaldırdı.