Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Şiracı köyünde ikamet eden dar gelirli çoban ailenin barınma sorunu çile haline geldi.

Yıkılmak üzere olan kerpiç metruk bir binada kış günü tek gözlü evde barınmaya çalışan Parlar ailesi, barınma sorunlarının giderilmesi için yardım istedi.

Eşinin yaz aylarında çobanlık yaptığını, tek geçim kaynaklarının bu olduğunu anlatan Güler Parlar, kışın ortasında yıkılmak üzere olan eski kerpiç eve sığındıklarını belirtti. Parlar, “Gördüğünüz gibi duvarları dökülmüş, tavan kalasları kırılmış bu binanın tek odasını kullanabiliyoruz. Yağmur yağınca başımızdan aşağıya hep su akıyor. Başka çaremiz yok hiçbir gelirimiz olmadığı için burada yaşamak zorundayız” dedi.

“ELİMİZDEKİ BİRİKMİŞ SON PARAYI TÜP BEBEK İÇİN HARCADIK”

İmkanlarının çok kısıtlı olduğunu anlatan Parlar, “Bir çocuğumuz olur umudu ile elimizde birikmiş ne paramız varsa tüp bebek için harcadık. Bebeğimiz de olmadı. Şimdi köyde komşularının kullanmadığı metruk binada yaşam mücadelesi veriyoruz. Siz de görüyorsunuz, ev başımıza yıkıldı yıkılacak. Elektrik borcunu ödeyemediğimizden elektriğimizi de kestiler. Ne yakacak kömürüm var ne de iyi ısınacak evimi var. Yetkilerden bize bu konuda destek çıkmalarını istiyorum. İçinde çocuklarımın da olabileceği bir yuva istiyorum” şeklinde konuştu.

Köylerinde buna benzer birçok aile olduğunu anlatan muhtar Metin Parlar, buraya defalarca yetkili çağırdıklarını, gelen yetkililerin burada insan yaşamadığı gerekçesiyle sorunla ilgilenmediklerini ileri sürdü. Parlar, “Siz de görüyorsunuz, burada insan yaşıyor. Bunların kalabileceği herhangi bir yer yok. Köylülerim o kadar kötü binada kalıyorlar ki, yetkilileri bile inandıramıyoruz. Geçinecek bir gelirli olmadığı için kuru ekmek soğanla idare edip bu yıkıldı yıkılacak binalarda barınmak zorunda kalıyorlar. Biz bunlara yardım istiyoruz yok, kömür istiyoruz yok. Başka evde yok köyde işleri, meslekleri olmayan bu insanlar şehirlerde de geçinemezler. Getirsinler Suriye’den gelenleri, burada yaşayabiliyorsa benim ırkım köylüm de burada yaşasın” dedi.

Bir diğer köylü Rügeyya Aras da çok zor durumda olduğunu, şu onda oturduğu evinin başına yıkılacağını korktuğundan akrabalarının yanında barınmak zorunda kaldığını, evinin tamir edilmesi için yardım beklediğini belirtti.