KAYSERİ (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şubesince, Suriyeli ve Kayserili yetim çocuklara yönelik karne şöleni düzenlendi. 

İHH Yetim Sorumlusu Hatice Kurt, Yamula Barajı kıyısında düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 200'ü Suriyeli 667 yetimle ilgilendiklerini söyledi.

Özellikle Suriye'deki iç savaşta babaları şehit olmuş ve Türkiye'ye sığınmış ailelerin çocuklarına sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Kurt, "Yetim çocuklarımızın eğitimlerine özel önem gösteriyoruz. 'Elinden Tutmazsan Yetim Kalır' sloganıyla hareket ederek, her bir yetimin iyi bir eğitim alarak geleceğin doktoru, öğretmeni, hemşiresi olması için çaba gösteriyoruz. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz karne şöleniyle de bir yılın yorgunluğunu atmalarına yardımcı oluyoruz. Çocuklarımız burada gönüllerince eğlenerek farklı bir gün geçirmiş oluyorlar" diye konuştu.

Üniversitelerde eğitim gören İHH gönüllülerinin hazırladığı ve gün boyu devam edecek programda çuval yarışması, yoğurt yeme, yumurta taşıma yarışmaları yapılacağını ayrıca tiyatro, ilahi ve skeç gösterilerinin olacağını belirten Kurt, "Hem Suriyeli hem de Türk yetim çocuklarımız etkinliklerde aktif rol alacak. İHH olarak her zaman onların yanında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını göstermeye çalışıyoruz. Bu da onların eğitim hayatlarına olumlu katkı sağlıyor. Bundan dolayı da mutluyuz" dedi.

Etkinliğe katılan çocuklar, kendileri için hazırlanan uçurtmaları uçurup, oyunlar oynayarak gönlünce eğlendi.