KAYSERİ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Ne yazık ki Müslüman'ın Müslüman'ı öldürdüğü dönemleri yaşıyoruz çünkü Büyük Ortadoğu Projesi'ni gerçekleştirmek için Müslümanları da birbirine düşürdüler" dedi.

Yıldırım, İHH'nın Hunat Mahallesi'ndeki hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Müslümanların birbirleriyle tanışmak, birbirini anlamak zorunda olduğunu söyledi.

Yeryüzünün her tarafında sadece Müslüman kanı aktığına dikkati çeken Yıldırım, İslam coğrafyasının her tarafında savaş olduğunu, bu savaşlar devam ederken emperyalist güçlerin bomba yağdırdığını ifade etti.

Amerika'nın önce Afganistan ve Irak'a şimdi de Suriye'ye bomba attığını aktaran Yıldırım, "IŞİD'i vuracağım" bahanesiyle sivil insanların öldürüldüğünü savundu.

Müslüman coğrafyada yaşayan Müslüman, İslamcı, laik, milliyetçi, Kemalist, ulusalcı kim olursa olsun hepsinin yok edilmeye çalışıldığını öne süren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Batı'ya göre anne ve baba Müslüman olduktan sonra hangi ideolojiden olursanız olun önemli değil. Biz bunu ilk önce Yugoslavya'nın dağılma sürecinde Bosna'da gördük. Başörtülü veya başörtülü olmayan her kadına aynı muameleyi yaptılar. Dünya görüşü Müslümanlara uygun veya değil, günahkar veya değil, günahı reddediyor veya günahın içinde boğulmuş Batı için hiç önemli değildi. Önemli olan orada yaşayan herkesin bir şekilde yok edilmesiydi. Şimdi de aynısını Türk İslam coğrafyasına yaydılar bunu da devam ettirecekler. Suriye'deki kavganın hemen biteceğini mi zannediyorsunuz. Daha 15-20 yıl, belki daha fazla sürecek kavganın içindeyiz. Ne yazık ki Müslüman'ın Müslüman'ı öldürdüğü dönemleri yaşıyoruz çünkü Büyük Ortadoğu Projesi'ni gerçekleştirmek için Müslümanları da birbirine düşürdüler. Sünni-Şii kavgasını çıkardılar. Selefi-Sufi kavgasını çıkardılar ve etnik kavgayı çıkardılar. Etnik kavganın sonucunda Türkiye'de ne yazık ki son yıllarda biliyorsunuz gencecik polislere askerlere karşı saldırılar yapılıyor. Bu saldırıları yapanların gerisinde kimin olduğunu artık konuşmaya gerek yok. Yerel olarak buna sebep olan acımadan insanları öldürenleri de elbette yargılamak mecburiyetindeyiz."

Tek çözümün İslam kardeşliği olduğunu bilmeyen partiler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de bu savaşın sebebi olduğunu iddia eden Yıldırım, Fransa, İngiltere, İsrail ve Amerika'nın İslam topraklarına ateş düşürdüğünü, Türkiye'ye de aynısını yapmak istediklerini savundu.

Büyük Ermenistan devletinin kurulmak istendiğini öne süren Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Örgütün eylemlerini Iğdır, Kars ve Ardahan bölgesine kaydırdılar. Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkartıp Nusayri devleti kurdurmak istiyorlar. PKK ile savaşı artırmak istiyorlar. IŞİD bahanesiyle bütün inananlara yönelik gelecekte olumsuz kurgular yapmak istiyorlar. Bunları yıkabilecek iki şey var, birincisi samimi olacaksınız, Allah'tan başkasından korkmayacaksınız bir de emperyalistler kadar istikrarlı olacaksınız. Bu savaşlar durmaz, durursa İsrail ve Amerika başka ülkeleri sömüremez çünkü Müslümanlar güçlenir, yeryüzüne de hak ve adaleti getirir. Onun için bu savaşları devam ettirecekler. Mısırda, Irak'ta Suriye'de devam ettirecekler. Onlar savaşı devam ettirdiklerinde biz de ümmet bilincini artıracağız, yardımlaşmayı devam ettireceğiz." 

Konuşmanın ardından yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.