KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, ramazanda 96 ülkedeki dul, yetim ve muhtaçlara bir milyon 900 bin liralık yardım yaptıklarını bildirdi.

Uysal, düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayında çalışmalarını "Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan" sloganıyla yürüttüklerini söyledi.

Ramazanda 6 bin 650 kişinin katılımıyla Konya'da 6 farklı yerde iftar programı yaptıklarını ifade eden Uysal, organizasyonlara Konyalı hayırseverlerin büyük katkısının olduğunu bildirdi.

Uysal, dernek olarak sadece Konya'daki değil dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara yardım gönderdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her yıl olduğu gibi bu ramazanda da hayırseverlerin bağışlarını savaş, hastalık ve doğal afetlerin olduğu dünyanın 96 ülkesindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırdık. Konya İHH olarak ramazan ayında mazlum coğrafyalara 1 milyon 900 bin lira ayni ve nakdi yardım gönderdik. Yine dünyanın dört bir yanında iftar sofraları kurarak kumanya ve gıda dağıtımları yaptık. Yetimlerimizin yüzlerini güldürdük. Ramazan ayında beş kıtaya uzun yolculuklar yapan ekiplerimiz, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çaldı ve ramazan bereketini uzak iklimlere taşıdı."

-"Yardımlar ağırlıklı olarak Suriye, Filistin ve Pakistan'a yapıldı"

Savaş, hastalık ve doğal afetler nedeniyle ailesini kaybeden 46 ülkedeki 3 bin 574 yetimin bakımını üstlendiklerini, ramazan ayında bu kişiler için toplam 243 bin lira yardım gönderdiklerini  dile getiren Uysal, Konya'daki 448 yetim çocuğa 55 bin lira değerinde kıyafet yardımı yaptıklarını bildirdi.

Uysal, yardımların ağırlıklı olarak Suriye, Filistin ve Pakistan'a yapıldığına işaret ederek, "Suriye'ye toplam 853 bin lira değerinde gıda ve kıyafetten oluşan 22 tır yardım malzemesi gönderdik. Pakistan'a da 200 yetimimizin barınacağı ve 8 ay içinde bitirmeyi hedeflediğimiz Konya Yetimhanesinin temelini attık. Gazze'ye de 720 bin lira değerinde nakdi yardımda bulunduk. Ramazan ayında Konya merkez ve ilçelerindeki muhtaç ailelere 2 bin 761 adet gıda kolisi dağıttık" diye konuştu.

Uysal, Genç İHH gönüllüleri aracılığıyla da 25 bin iftariyelik dağıttıklarını sözlerine ekledi.