Kendi bünyesinde aynı sektörde çalışan insanları bir araya getirerek kulüpler kuran İhlas Vakfı bu kulüplere bir yenisini daha ekledi.

Muhasebeciler ve Mali Müşavirlerin bir araya gelerek oluşturdukları İhlas Vakfı Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Kulübü ilk toplantısını yaptı. İhlas Vakfı’nın Bahçelievler’deki merkezinde yapılan ilk toplantıya İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, vakıf yetkilileri ve çok sayıda mali müşavir ile muhasebeci katıldı. Toplantının ilk konuşmasını yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, vakfın 40 yıllık geçmişine vurgu yaparak, “İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır” hadisinden yola çıkan merhum Enver Ören ve arkadaşları İhlas Vakfı’nı kurmuşlardır” dedi. Vakıf yurtlarına da değinen Okyay, yurt içinde 33 yurt dışında da 16 öğrenci yurdunun yanı sıra öğrenci evleri ve pansiyonlarla gençlere hizmet verdiklerini vurguladı. Okyay ayrıca, önümüzdeki günlerde Bilecik’te açılacak olan yeni yurdun temelini atacaklarının da müjdesini verdi. Bu yurtlarda 2500 üzerinde öğrenci kaldığının vurgusunu yapan Okyay, 29 ülkeden 260 yabancı öğrencinin de İhlas Vakfı yurtlarında ikamet ettiğinin altını çizdi.

Vakfın hizmetleri hakkında bilgi veren Okyay, yurt içinde ve yurt dışında yapılan organizasyonları sunum eşliğinde anlattı. Afrika’dan Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada hizmet verdiklerini hatırlatan Okyay, bu ülkelerde görev yapan gönüllüler ile hizmetlerinin giderek arttığını söyledi.

Sunumunun ardından kulüp üyeleri kendi aralarında fikir alışverişinde bulundular. Okyay, kulüp çalışmalarının çok faydalı olacağına inandığını söyledi. Kulübün 1 ay içinde tekrar toplanacağına değinen Okyay, oluşacak bilgi ağı ile insan kaynağı ve iş havuzu gibi değerli oluşumların meydana geleceğini ifade etti.