İhlas Vakfı yurtlarında kalarak üniversite öğrenimlerini sürdüren öğrencilere, daha iyi ve kaliteli rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek maksadı ile tertip edilen ‘Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı’ semineri İstanbul’da başladı.

Yurt içi ve yurt dışında 43 yıldır birçok hizmete imza atan İhlas Vakfı’nın yurtlarında kalıp üniversite öğrenimlerini sürdürmekte olan öğrencilere daha iyi ve kaliteli hizmet vermek gayesi ile tertip edilen ‘Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı’ semineri İstanbul Bahçelievler’de bulunan İhlas Vakfı Genel Merkezi’nde başladı.

Bir hafta sürecek olan ‘Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı’ semineri, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık’ın selamlama ve açılış konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay, seminere katılan eğitim ve rehberlik danışmanlarına vakfın hizmetleri, prensipleri ve kurumsal yapı ile ilgili bilgiler vererek, “İhlas Vakfı kurulduğu günden bugüne 43 yıldır yurtlarında, ‘Müslüman dinin emirlerine uyar günah işlemez, kanunlara uyar suç işlemez’ düsturu çerçevesinde vatanına, milletine ve insanlara faydalı bireyler yetiştiriyor. Bu hayırlı hizmetlerden dolayı devletimiz İhlas Vakfı’na ‘Kamu yararına çalışan vakıf’ statüsü verdi. Yurtlarımızda barınan tüm gençlerimiz bize emanettir. Onların vatanına milletine hayırlı evlatlar olarak yetişmelerinde bizlere çok büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.