KİEV (AA) - Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde ekonomik ve siyasi krizler yüzünden pazarın daraldığını belirterek, "Ukrayna'da startını verdiğimiz tanıtım projesiyle; geçen yılki 18,7 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalamak için büyük çaba harcanan, bir bakıma ihracatın patinaj çektiği bir dönemde hazır giyim için itici güç olacağız" dedi.

Eraslan, Dosso Dossi Fashion Show'un 10. yılı için hazırlanan kampanyanın ilk adımını Ukrayna'nın başkenti Kiev'de attı.

Burada yaptığı konuşmada, kampanyanın sadece Dosso Dossi Fashion Show'un değil hazır giyim sektörünün ve Türkiye'nin tanıtımı anlamına geldiğini aktaran Erarslan, "Sancılı dönemlerde firmalar önce tanıtım bütçelerinden tasarruf etmeyi gündeme alırlar. Ben tam aksini düşünüyorum. Krizi fırsata çevirme hedefiyle çok iddialı bir tanıtım atağı başlatıyoruz. Kampanya için 3 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık" dedi.

Hazır giyimde firma bazında devletten destek almadan yurt dışında en büyük tanıtım bütçesini kullandıklarını dile getiren Eraslan, "Bu yönüyle Dosso Dossi olarak yine bir ilke imza atıyoruz. Bölge ülkelerinde en çok izlenen moda ve müzik kanallarının yanı sıra gazetelerde, internet medyasında ve billboardlarda iki ay boyunca Dosso Dossi Fashion Show'un tanıtımları olacak" diye konuştu.

 Eraslan, Ukrayna'nın ardından Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'da özel etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, iki ayın sonunda bölge ülkelerinde yaşayan 350 milyonluk nüfusun tamamına mesajlarını ulaştıracaklarını ifade etti.

 

 - "Türkiye'nin imajına katkı sunacağız"

 

Hikmet Eraslan, Dosso Dossi Fashion Show’un müşteri kitlesinin ağırlıklı bölümünü oluşturan BDT ülkelerinde yüzde 100'e varan devalüasyonlar olduğunu anımsatarak, böyle dönemlerde eldeki pazarı korumanın bile büyük bir başarı olduğunu vurguladı. 

Eraslan, bir yandan mevcut müşterileriyle bağlarını canlı tutup, potansiyel müşterilerinde merak uyandırırken, diğer yandan Türkiye'nin ve hazır giyim sektörünün imajının korunmasına katkı sunacaklarına dikkati çekerek, "Ukrayna'da startını verdiğimiz tanıtım projesiyle; geçen yılki 18,7 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalamak için büyük çaba harcanan, bir bakıma ihracatın patinaj çektiği bir dönemde hazır giyim için itici güç olacağız. Bir başka ifadeyle kriz döneminde ekip, vakti gelince biçeceğiz" şeklinde konuştu.

Dosso Dossi Fashion Show'un 16 Aralık'ta başlayacağı bilgisini veren Eraslan, Antalya'da 10 yılda 19 organizasyonda toplam 65 bin kişi ağırladıklarını ve 600 milyon dolar ciroya ulaştıklarını söyledi.

Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"120 yerli üretici firmada çalışan binlerce kişi, Dosso Dossi Fashion Show için haftalardır fazla mesai yapıyor. Antalya'da bu kez 30 ülkeden 6 bin kişiyi misafir edeceğiz. Diğer ziyaretçiler ve teknik ekiplerle birlikte kış ortasında en az 10 bin kişilik insan trafiği yaratarak Antalya turizmine canlılık getireceğiz. BDT ülkelerinde ekonomik ve siyasi krizler yüzünden pazar daraldı. Sıkıntılı dönemlerinde müşterilerimizin yanında olduğumuzu göstermek için en az 15 bin dolarlık alışveriş yapma zorunluluğunu kaldırdık. Misafirlerimiz, limit kaygısı gütmeden alışverişlerini yapabilecekler. Limit koymadığımız halde aralık ayında ciromuzun yüzde 20 artışla 55 milyon dolara çıkmasını bekliyorum."

 

- Etkinlikte Candice Swanepoel podyuma çıkacak

 

Eraslan, geleneksel fuar anlayışına farklı bir soluk getirme iddiasıyla 10 yıl önce 11 üretici firma ve 45 alıcı ile yola çıktıklarını belirterek, 10 yıl içinde Türkiye'nin en büyük fuar organizasyonu haline gelen Dosso Dossi Fashion Show'un, haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlendiğini kaydetti.

120 üretici firmanın 30 ülkeden 5 bin alıcı ile buluştuğu fuarda 50 milyon dolar ciro elde edildiğine işaret eden Erarslan, "Hazır giyim sektörünün durgun olduğu dönemlerde 30 bin kişiye istihdam imkanı sağlayan Dosso Dossi Fashion Show, İstanbul'daki lojistik üssünden 30 ülkede 200 şehre ürün sevkiyatı gerçekleştiriyor. Güçlü lojistik altyapısı sayesinde siparişler en geç 45 gün içinde alıcıya teslim ediliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Verilen bilgilere göre, Dosso Dossi Fashion Show her organizasyonda podyuma bir top model çıkarma geleneğini devam ettiriyor. Antalya'da 16-21 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte bu kez Victoria Secret mankenlerinden Candice Swanepoel podyuma çıkacak. Etkinlikte ayrıca Mustafa Sandal'ın yanı sıra Rusya'nın pop müziği sanatçısı Grigory Leps, Rumen şarkıcılar Inna ve Otilia ile Akcent Grubu sahne alacak.