YOZGAT (AA) - ŞAHİN ÖZMEN - Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki lisede, iki öğretmen tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerin faydalanması için "İyi Kalpler Mağazası" açıldı.

Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde görevli İngilizce öğretmeni Zübeyde Arslan ve edebiyat öğretmeni Osman Erbek, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla, kullanılmayan iki sınıfta "İyi Kalpler Mağazası" oluşturdu.

Projeyle, çeşitli mağazalar ya da vatandaşlar tarafından bağışlanan yeni ve ikinci el giysiler, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Tefek, AA muhabirine, ellerinden geldiğince projeye destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

"Bir elin verdiğini diğer el görmemeli" anlayışının mağazanın ana felsefesini oluşturduğunu vurgulayan Tefek, "İlçemiz ve köylerdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmak, ihtiyaçlarını bir nebze de olsun giderebilmek amacıyla bu proje hayata geçirildi. Projede ilk hedef kitle, ilçe merkezi ve köylerindeki ihtiyaç sahibi öğrenciler. Sonrasında ise duruma göre çevre ilçelere yaygınlaştırılabilir" diye konuştu.

- "Gönüllü öğrencilerimizle mağazaları gezdik"

Öğretmen Arslan da projeyi "Bizim fazlalıklarımız başkalarının eksiği olabilir" sloganından yola çıkarak hazırladıklarını belirtti.

Çevrede ve okullarda öğrencilerin kıyafete ihtiyaç duyduğunu görmeleri üzerine mağazayı oluşturduklarını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Öncelikle boş iki sınıfı mağazaya dönüştürerek, askı, dolap, perde, ayna gibi malzemeleri temin ettik. Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği kanalıyla, çevreye gerekli duyuruları yaptık. Yozgat genelinde vatandaşlar ve mağazalardan fazla veya kullanılmayan kıyafetleri toplayıp, ihtiyacı olan öğrencilere dağıtmayı amaçladık. Kıyafetlerin kullanılabilir ve temiz olmasına dikkat ediyoruz. Ufak tefek sorunu bulunan kıyafetleri gönüllü öğrencilerimiz tamir etti. Boyaya ihtiyacı olan ayakkabıları ise boyayarak yenilemeye çalıştık. Ayrıca gönüllü öğrencilerimizle mağazaları gezerek, yeni kıyafet ve ayakkabı bulmaya çalıştık."

Arslan, daha fazla kıyafete ihtiyaç olduğunu, hayırsever Yozgat halkından destek beklediklerini ifade etti.

Öğretmen Erbek ise okullarda yapılan duyurularla ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlendiğini söyledi.

Bu öğrencilerin mağazaya yönlendirildiğini bildiren Erbek, "Mağazamızda görevli öğrencilerimiz, gelen öğrencilerin nelere ihtiyacı olduğunu sorup, ona göre yardımcı oluyor. Öğrenciler, tepeden tırnağa neye ihtiyacı varsa, bir takım olmak üzere beğenip alabiliyor. Alışveriş yapan öğrencilerimizin kimliklerini saklı tutmaya ve diğer öğrencilerin onları görmesine engel olmaya çalışıyoruz. Bunun için mağazamızın kapılarını kapalı tutuyoruz" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Haluk Bölükbaşı, bir yandan okulları dolaşıp iletişim kurduklarını, diğer yandan esnaf ve iş adamlarını ziyaret ederek mağazayı daha zengin hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Okul Müdürü Adem Yücel ise projeyi hayata geçiren öğretmenlere teşekkür etti. Çok önemli bir iş başarıldığına işaret eden Yücel, lise olarak böyle bir projeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.