II. Abdülhamid’in hayali olan Filyos Vadi Projesi’nin geçen yıllarda ihalesinin yapılmasının ardından hayalinin gerçek olmasına 10 gün kaldığı kaydedildi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Filyos Vadi Projesi için Kamu İhale Kurumu’na (KİK) üç kez itiraz edildiğini ve 3 aydır durumun netleşmediğini söyledi. Uçar, II. Abdülhamid’in hayali olan Filyos Vadi Projesi’nin üç kez itiraz edilmesine rağmen 140 milyon TL parasının hazır olduğu halde Kamu İhale Kurumu’ndaki durumun netleşmemesi yüzünden beklemede olduklarını belirtti.

Yaptığı yoğun çalışmalar sonucu, önümüzdeki 10 gün içinde durumun netleşeceğini kaydeden Uçar, şöyle konuştu: “Filyos Vadi Projesi zannediyorum çoğunuz bilmiyorsunuz uzun dönemdir ihalesi yapıldı. 140 milyon TL civarında parası var. Hazır para. Ama Kamu İhale Kurumu’na itiraz edildi ve yaklaşık 3 aydır kamu ihale kurumu netleştirmedi. Dün bakanla görüşüyoruz, vallahi bizde kamu ihale kurumu başkanına soruyoruz. Netleşsin bir an evvel, başlansın diye. Paramız da var, önümüzdeki yılın ödeneği de hazır. Böyle bir sıkıntımız var. Ama bürokratik bir takım sorunlar ve sıkıntılardan dolayı birincisi itiraz ediyor, ikincisi itiraz ediyor ardından üçüncüsü itiraz dilekçesi veriyor. Zannediyorum önümüzdeki 10 gün içerisinde durumu netleştirecek. Özellikle bölgemizde en önemli yatırım alanlarından Filyos Projesi’de liman ihalesinin başlamasıyla hayata geçirilmiş olacaktır.”