SİVAS (AA) - Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, kentte faaliyet gösteren seyahat acentesi sahipleriyle bir araya geldi.

Pürlü, Şemsi Sivas-i Kütüphanesindeki yapılan toplantıda geçen yıl yapılan çalışmaları anlattı. Pürlü, gelecek yıl yapılması planlanan çalışmalara da değinerek, öncelikle kaçak turları engellemeye çalışacaklarını belirtti.

Sivas'ta turizmi geliştirmek, canlandırmak adına birçok çalışma yapmayı planladıklarını dile getiren Pürlü, şunları söyledi:

"Kaçak turlar turizmi baltalayan en önemli unsurlardan biridir. Bu yıl kaçak tur düzenleyenlerin canı yanacak. Kütüphanemiz pazar günleri de hizmete açılacaktır. Sivas'ta yeni bir kültür merkezi inşa ediyoruz. Eski saat kulesini yeniden canlandıracağız. Kongre Müzemiz restore ediliyor. Sivas'a yeni bir açık cezaevi yapılırsa eski açık cezaevini etnografya müzesine dönüştürmeyi planlıyoruz. Sivas Darüşşifası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu'nda turlarımızı başlatacağız. Yayla turizmiyle ilgili çalışmaları başlattık. Eser yayınlarımız devam ediyor. Sivas'ı Anadolu'nun kültür başşehri yapacağız."

Pürlü, daha sonra acente sahiplerinin isteklerini ve sorunlarını dinledi.