ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, bu yıl çeşitli yarışmalardan aldığı 42 ödülü kutladı. 

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İletişim Fakültesi öğrencilerinin yıl içinde çeşitli yarışmalarda kazandığı 42 ödülün kutlanması amacıyla Hukuk Fakültesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 1982'de kurulan Akdeniz Üniversitesinin bugün geldiği noktayı görünce gururlandığını belirterek, İletişim Fakültesinin başarısında katkısı olanları tebrik etti.

Kendisinin öğrencilik yıllarında herhangi bir konudan bahsedildiğinde "batıdaki gibi" diye söze başlandığını ifade eden Yakut, "Türkiye geçmişten bugüne yokluktan gelmiştir. Biz de o yokluk dönemini yaşayan nesil olarak geleceğe umutla bakmak anlamında, 'batıdaki gibi' diye sözlerimize başlardık. Bugün artık bunu söyleme ihtiyacı duymuyoruz" dedi.

Yakut, 2 yıl önce gelen Kanada Meclis Başkanının hayretle Türkiye'nin nasıl kalkındığını sorduğunu, kendisinin de yapılanları anlattığını kaydetti.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya bakımından hem şanslı hem de şansız olduğunu vurgulayan Yakut, şöyle konuştu:

"Bu durumu geçmişte olduğu gibi bugün de şanslı tarafa döndürebiliriz. O güce sahibiz. Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Osmanlı Devleti ne zaman Ortadoğu, Afrika ve Balkanlar'dan çekildi, o günden bu yana bu coğrafyada kan ve gözyaşı durmadı. Bu kan ve gözyaşını durdurmanın yolu Türkiye'nin güçlü olmasından geçiyor. Bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Nasıl milli gelirimizi bugünkü noktalara getirmişsek, bundan sonra da gelişmemiz için yer altı ve yer üstü zenginliklerine ihtiyacımız yok. En büyük kaynağımız gençlerimizdir."

- "Nerede mazlum varsa yüzünü Türkiye'ye çeviriyor"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de Türkiye'nin dünyada var olan devletlerden farklı bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Türklerin tarihte 300'ü aşkın devlet kurduğunu, insanlığın sahip olduğu medeniyete önemli katkılar sağladığına dikkati çeken Kurtcephe, "Bugün dünyanın neresinde bir kan, gözyaşı, zulüm varsa oradaki mazlum yüzünü Türkiye'ye çeviriyor. 'Nerede benim Türk kardeşim, neden bu zulme dur demiyor' beklentisini dile getiriyor. Gönlünü bizim gönlümüzle birleştiriyor" dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ise yıl boyunca yaptıkları işleri ve kazandıkları ödülleri alkışlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Yılın yorucu geçtiğini ama geriye dönüp baktıklarında verimli ve keyifli bir yıl olduğunu dile getiren Arık, "Fakültemiz katıldığı pek çok yarışmada dereceler elde etti. Genç iletişimciler yarışması gibi birçok yarışmada öğrencilerimiz 42 ödül kazanarak diğer iletişim fakültelerinin bir hayli önüne geçti. Genç iletişimciler yarışmasında üst üste 4 yıldır birinci olduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve hediyeler verildi.

Törene Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Esen Diler, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Nedim Engin ile basın kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.