ÇANKIRI (AA) - Kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde kar yağışının başlaması, işletmecileri memnun etti.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının bölgede etkili olduğunu dile getirdi.

Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde hazırlıkları tamamlayan işletmecilerin bir süredir kar yağışı beklediğini ifade eden Yarım, "Dün bölgede kar yağmaya başladı. Şu ana kadar kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreyi buldu. Temennimiz karın bir an önce kayak yapabilecek konuma gelmesi" dedi.

Bölgede kar yağışının genellikle aralık ayı sonunda gerçekleştiğini, sezonun da ocak ayında başladığını anlatan Yarım, "Bölgede sezonun erken başlaması önemli. Hem işletmeler hem de kayakseverler sezonun bir an önce başlamasını dört gözle bekliyor. Yağan kar, sezonun erken başlaması için umut oldu. Umarız kar yağışı devam eder" diye konuştu.

Yarım, kar yağışının erken başlamasının işletmecileri memnun ettiğini vurgulayarak, sezonun yılbaşı öncesinde gerçekleşmesinin güzel bir dönem geçirecekleri anlamına geldiğini kaydetti.