ÇANKIRI (AA) - Ilgaz Dağı'ndaki Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde yoğunluk devam ediyor.

Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde bulunan otelin müdürü Zeynel Çillem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede karın tatilciler için oldukça güzel ortam sağladığını söyledi.

Sömestir tatilinin çok iyi geçtiğini dile getiren Çillem, "Sömestir boyunca yoğunluk oldukça iyiydi. Diğer yıllara göre oldukça yoğun yıl geçirdik. Sömestir tatilinin son haftasında da bu yoğunluk devam ediyor. İşletmeciler açısından oldukça güzel yıl oluyor" şeklinde konuştu. 

Yıldıztepe'de hava şartlarının oldukça yi olduğunu vurgulayan Çillem, "Bölgede hava sıcaklığı gündüzleri 5 derece civarında. Bu da 'tatilciler için oldukça iyi bir ortam' demek. Kar kalınlığı kayak yapmak için oldukça iyi düzeyde. Kurumlar da güvenlik ve sağlık anlamında gerekli tüm desteği bize veriyor. Bu sayede güzel tatil geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

Çillem, bölgeye günübirlikçilerin de ilgi gösterdiğini aktararak, "Özellikle günübirlikçiler hafta sonu ciddi yoğunluk oluşmasına sebep oluyor. Yıldıztepe'ye sömestir tatili için ve günübirlik gelenler var. Hem çevre illere hitap ediyoruz hem de büyük şehirlere. Özellikle İstanbul, Ankara, Karabük, Çorum, Kastamonu ve Çankırı'dan tatil için geliyorlar" değerlendirmesinde bulundu.