ÇANKIRI (AA) - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Ilgaz Dağı'nda düzenlenen "Geleneksel Kızak Yarışları" sona erdi.

Ilgaz Dağı'nın Çankırı bölümündeki yarışların ardından düzenlenen törende, dereceye girenlere ödülleri verildi. 64 kişinin katıldığı yarışlarda Aykut Aydınlı birinci, Kadir Atağan ikinci, Harun Şahin üçüncü oldu.

Aydınlı, geçen yıl Uludağ'da yapılan kızak yarışlarında da birinci olduğunu söyledi.

Kastamonu'nun Küre ilçesinde 112 acil serviste çalıştığını bildiren Aydınlı, birincilikten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yarışlara destek verenlere teşekkür eden Aydınlı, "Çocukluğumdan beri kızakla kayarım ama bu kızağa 12-13 yaşımdan bu yana biniyorum. Kızak yarışları bizim için çok önemli" dedi.

Aydınlı'nın kullandığı kızağı yapan Niyazi Türk de asıl işinin pastacılık olmasına rağmen bu tür kızaklar üretmeyi sevdiğini dile getirerek, "Kızak yarışları kültürünü sürdürmek için elimden geleni yapıyorum. Nerede buna benzer bir yarışma olursa giderim. Yaptığım kızakla yarışan kişinin birinciliği kazanmasından çok mutlu oldum" dedi.

Ödül törenine, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Küre Kaymakamı Nesim Işık ve Ağlı Kaymakamı Adnan Şen de katıldı.