ÇANKIRI (AA) - Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin son yılların en iyi sömestir tatilini geçirdiğini belirterek, "Sömestir döneminde otellerde yüzde 100 doluluk yaşandı. Rakımının düşüklüğüne bağlı havasının sıcak olması, Yıldıztepe için diğer bölgelere göre ciddi artı" dedi.

Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı'nın Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerine sahip olduğunu belirtti. 

Bölgenin kayak takımlarına da ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Yarım, "Yıldıztepe Kayak Merkezi, birçok özelliğiyle insanların beğenisini kazanıyor. Birçok kayak takımı da bölgede antrenman yapıyor. Aynı şekilde üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler de burada kayak dersi alıyor" şeklinde konuştu.

- Ilgaz'a ilgi artıyor

"Ilgaz Dağı, son yılların en yoğun sömestir dönemini geçirdi" diyen Yarım, "Özellikle Yıldıztepe Kayak Merkezi'nin bölgede tanınmasıyla ciddi yoğunluk yaşanıyor. Sömestir döneminde otellerde yüzde 100 doluluk yaşandı. Yıldıztepe'nin yumuşak iklimi dolayısıyla buraya kaymaya gelenler oldu. Ilgaz'da son yılların en iyi sömestiri yaşandı" ifadesini kullandı.

Kayak merkezindeki otelin müdürü Zeynel Çillem de bölgenin yoğun günler geçirdiğini söyledi.

Ilgaz'ın gerek doğal özellikleri, gerekse otelleriyle müşterileri memnun ettiğini dile getiren Çillem, "İnsanlar buraya gelip istedikleri gibi kayağını ve pikniğini yapıyor. Rakımının düşüklüğüne bağlı havasının sıcak olması, Yıldıztepe için diğer bölgelere göre ciddi artı" değerlendirmesinde bulundu.

Çillem, Yıldıztepe'de kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını belirterek, "Sıcaklık gündüzleri 10 dereceye kadar yükseliyor. İnsanlar çocuklarıyla rahat şekilde buraya gelip kayak yapabiliyor" dedi.