ÇANKIRI (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki oteller, yarıyıl tatili dolayısıyla tam kapasiteyle hizmet veriyor.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sömestir tatilinin başlamasıyla Ilgaz'da yoğun hareketlilik yaşandığını söyledi.

Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde hava şartlarının oldukça iyi olduğunu dile getiren Yarım, "Bölgede sıcaklık 4 derece civarında, tipi ya da fırtına yok. Kar kalınlığı da 45 santimetre. Bölge, tatilciler için oldukça uygun durumda" dedi.

Otel Müdürü Zeynel Çillem de olumlu iklim şartlarının insanları kayak yapmak için bölgeye çektiğini, işletmelerin tamamının dolduğunu vurguladı.

Günübirlik çok sayıda turistin de kayak yapmak için tesislere geldiğini anlatan Çillem, "Bu yoğunluk bizleri çok mutlu etti. İnsanlar karne hediyesi olarak çocuklarını kaymaya getiriyor. Gençler bu sayede kayak sporuyla tanışıyor. Yoğunluğun yarıyıl tatili sonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.