KONYA (AA) - Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için Ilgın Adliyesine belediye tarafından bakım ve emzirme odası oluşturduklarını söyledi.

Ilgın Belediye Başkanı Başkanı Halil İbrahim Oral, adliye içinde kurulan bebek odasının açılışı sırasında yaptığı açıklamada, "Ilgın Adliye Sarayında küçük bir mekanın hizmete girmesinden dolayı biraraya geldik. Oda, mekan olarak çok küçük bir yer ama işlev ve fonksiyon olarak getirdiği faydaya baktığımızda takdire şayan bir hizmettir. Duruşmaya gelen annelerimiz bez değişiminde ve çocuk emzirilmesinde sıkıntılar çekiyordu, biz duruşma salonlarının bulundu katta bu duruma son vermek adına küçük bir bebek bakım ve emzirme odası kurduk" dedi.

"Efendimiz hadisi şerifinde 'Annelerin Cennet Ayakları Altındadır' buyurmuştur annelere biz ne yapsak az onların haklarını ödeyemeyiz" diyen Başkan Oral, "Bu hizmetin diğer kamu kurumlarına örnek olması gerektiğine inanıyorum. Diğer kurumlar için emsal olacak bir hizmeti hayata geçirmenin haklı mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum. Başsavcımız Muzaffer Geyik beye hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başsavcı Muzaffer Geyik de "Bebek bakım ve emzirme odasında her boyda çocuk bezi, temizlik malzemesi tarafımızca karşılanacaktır. Anneler ve bebekleri için bir ihtiyaçtı bu ihtiyacımızın karşılanması noktasında katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza, bizi yalnız bırakmayan Kaymakamımız Yücel Gemici’ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.