ANKARA (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Intel işbirliği ile robot teknolojilerine ilgi duyanları eğlenceli ve rekabetçi bir ortamda bir araya getirerek, endüstrinin ve toplumun da bu teknolojilere ilgisini artırmak amacıyla "robot yarışması" düzenlendi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, mucitler, robot yarışmasına başvurularını 16 Ekim 2015'e kadar http://robotyarismasi.inovatim.org adresinden yapacak. Yarışmadan geçer not alan 50 robot, Aralık ayının ilk haftası düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası’nda sergilenecek. Robotların mucitleri, çok sayıda yatırımcı, girişimci ve teknoloji dünyasının önemli isimleri ile buluşma fırsatı yakalayacak.

Robot teknolojilerine ilgi duyanları eğlenceli ve rekabetçi bir ortamda bir araya getirerek, endüstrinin ve toplumun da bu teknolojilere ilgisini artırmayı hedefleyen robot yarışmasına ekip halinde veya bireysel olarak her yaştan kişi katılabilecek. 

Yenilik, çözüm yaratma ve teknik kalite kriterleri göz önüne alınarak seçilen projeler, İstanbul ve Ankara’daki demo günlerine çağrılacak. 

Robot alanında uzman kişilerden oluşan jüri tarafından değerlendirilen projelerden ilk 50'si belirlenerek, 3-4-5 Aralık’taki Türkiye İnovasyon Haftası’nda sergilenecek. Projeler ayrıca çok sayıda yatırımcı, girişimci ve teknoloji dünyasının önemli isimleri ile buluşma fırsatı yakalayacak.

- Birinciye 10 bin TL ödül

Sergilenen 50 proje arasından birinci seçilen çalışmaya 10 bin lira, ikincisine 7 bin 500 lira, üçüncüsüne de 5 bin lira ödül verilecek. İlk 10’a giren diğer projelerin sahipleri de biner liralık ödülün sahibi olacak.