ESKİŞEHİR (AA) - MUHAMMET KOÇ - Eskişehir'de 3 kadın girişimci tarafından açılan ve yaklaşık 200 kursiyerin eğitim gördüğü örgü evinde hazırlanan bere, atkı ve oyuncaklar, her yıl farklı sosyal sorumluluk projeleri altında ihtiyaç sahiplerine hediye ediliyor.

Kentte, Sema Doyran, Nuray Horoz ve Gülsün Selamet tarafından açılan işletmede, aralarında ev kadınları ve akademisyenlerin de bulunduğu 200 kişiye örgü kursu veriliyor. Kursiyerler ve işletme sahiplerinin ördüğü kıyafet, bere, atkı ve oyuncaklar ise her yıl sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İşletme sahiplerinden Sema Doyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Van'da meydana gelen depremin ardından bölge insanına destek vermek için hazırladıkları ürünleri gönderdiklerini söyledi.

Geçen yıl ihtiyaç sahibi, bu yıl da lösemi hastası çocuklar için proje yürüttüklerini anlatan Doyran, şunları kaydetti:

"Bu yıl lösemili çocuklar için ördük. İçinde akrilik yün olmayan iplerle üretim yaptık. Onların sağlıklarına zarar vermememiz gerekiyor. Daha önce hastane yönetimiyle görüşüp bambu ve koton oranı yüksek iplerle ürünlerimizi hazırladık. Kursiyerlerimize bu projede bize destek oldukları için çok teşekkür ediyorum."

Doyran, kursiyer profilinin geniş olduğunu anlatarak, "Kursa gelen insanlardan bazıları belli bir yaştan sonra üretim yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu yönden onlara da destek olduğumuz düşünüyorum. Örgünün terapi edici bir yanı da var. Bu şekilde arkadaşlıklar kuruluyor" ifadelerini kullandı.

- "13 yaşındaki kursiyerimiz lösemili arkadaşları için oyuncak ördü"

İşletme kurucularından Nuray Horoz ise kursiyerlerin projeye gönülden ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, "13 yaşında bir kursiyerimiz lösemili arkadaşlarına hediye etmek amacıyla oyuncak ördü. Her yıl bir sosyal sorumluluk projesi geliştiriyoruz. O sosyal sorumluk projelerinde ihtiyacı olanlara, muhtaç olanlara ya da yardım etmek istediğimiz kişilere kursiyerlerimizle bir şeyler örüyor ve gönderiyoruz" diye konuştu.