KONYA (AA) - Türkiye'nin farklı illerinden ve 6 ülkeden 330 kadın girişimci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya Kadın Girişimciler Kurulunca (KKGK) düzenlenen organizasyon kapsamında Konya'da bir araya gelecek.

KKGK Başkanı Hatice Mendi, Konya Ticaret Odasında (KTO) düzenlenen basın toplantısında, 25-26 Nisan'da KTO Karatay Üniversitesinde "İpekyolu'nun Kadın Yolcuları" adıyla uluslararası organizasyon yapılacağını söyledi.

KTO, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odasının ev sahipliği yapacağı etkinliğin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin işbirliğinde gerçekleşeceğini belirten Mendi, şunları kaydetti:

"Organizasyonda, tarihi İpekyolu güzergahı üzerinde bulunan Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Afganistan ve Nepal'deki kadın girişimciler ile Türkiye'deki kadın girişimciler, İpekyolu'nun önemli şehirlerinden, Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapmış Konya'da buluşacak. Etkinlik kapsamında 'İpekyolu ahilik, ticaret ve kadın girişimciliği' ile 'Kalkınmada kadın kooperatifleri' başlıklı iki panel ve seminer düzenlenecek. Girişimci kadınlar, bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Organizasyonda temel amacımız, İpekyolu'nun kadın ayağını canlandırmaktır. Organizasyonun ikinci ayağında, kadın kooperatifleri ürünleri sergisi açılacak. Bu kapsamda hediyelik eşya ve gıda üretimi yapan kooperatif ile dernekler satış yapabilecek."

Mendi, etkinlikte ayrıca Konya Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafetlerin, "İpekyolu'nun Kadın Yolcuları ve Konya" temalı defilede beğeniye sunulacağını ifade etti.