İzmir Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir yıldır kalp nakli bekleyen ancak hayatını kaybeden Iraz Turhan, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Iraz’ın babası Can Polat Turhan, "Müslüman bir ülkeyiz ama organ bağışı bekleyen binlerce çocuk var" dedi.

İzmir Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp nakli beklerken hayatını kaybeden Iraz Turhan, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Hacı Ömer Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında, Iraz’ın ailesi gözyaşı döktü. Cenaze namazı öncesinde konuşan Iraz Turhan’ın babası Can Polat Turhan, organ bağışlayanların sayısının az olduğunu söyledi. Baba Turhan, "Iraz 2 aydır çok kötüydü. Hiç uyumuyordu. Sıkıntılıydı, en son yoğun bakıma aldılar. Hiçbir şey demedi Iraz, eskiden bağırır çağırır, kızardı. Yatırmayın beni, annem babam gelsin derdi. Bu sefer ise hiçbir şey demeden sedyede yoğun bakıma gitti. Allah razı olsun doktorumuz bizlere ‘Iraz, düzelecek iyi olacak’ derdi. Evvelki gün sabah saat altı gibi bizi çağırdılar. Iraz’ın kalbi durdu, acil gelin diye, altıyı çeyrek geçe de Iraz’ı kaybettik” dedi.

"MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE ORGAN BAĞIŞI YOK"

Kızlarını organ bağışı olmadığı için kaybettiklerini belirten Can Polat Turhan, “Organ bağışı yok. Türkiye Müslüman bir ülke, herkesin bunu bilmesi lazım. Iraz gitti, başkaları da gitmesin. Başka canlar acımasın, organ bağışına karşı lütfen insanlarımız duyarlı olsun. Biz umutlu şekilde bekliyorduk. Organ çıkacak diye bekliyorduk ama çıkmadı. Iraz’ımızı kaybettik başka Irazlar, başka çocuklar hayatını kaybetmesin. Ege Üniversitesi’nde organ bekleyen bir sürü çocuk var. Bir sürü baba var. Allah onlara da sabırlar versin. İnşallah bekledikleri organlar çıkar. Benim biricik kızımdı. Gecemiz gündüzümüz hep onunlaydı. Her istediğini yaptık ama olmadı, beceremedik. Hakkını helal etsin Iraz’ım” diye konuştu.

Iraz Turhan’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Hızırağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.