Erzurum’da Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen araç parkı açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Törende belediye işçileri çalgılar eşliğinde oynarken, yeni araçlar için kesilecek kurban işçilere zor anlar yaşattı.

Merkez Yakutiye Belediyesi, yapılan hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla yenilenen araç parkı filosunu törenle tanıttı. Tarihi Üç Kümbetler alanında düzenlenen araç parkı törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve davetliler katıldı. Yakutiye Belediyesi’nin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına yenilediği araç parkı filosunun açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Davul ve zurnayla eşliğinde adeta şölen havasında geçen törende işçiler oynayarak ve halay çekerek doyasıya eğlendiler. Protokolün önünde Erzurum yöresine ait oyunları oynayan belediye işçileri protokolden tam not aldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Maaş ödeyemeyen bir belediye bugün hamdolsun tarihi eserlerin etraflarının açılması kent meydanının yapılması, çeşitli bölgelerde kentsel dönüşümler, asfalt çalışmalarımız ve yol çalışmalarımızla beraber güzel hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Ancak tek eksik olduğumuz nokta araç parkımızın oldukça yetersiz olmasıydı. Bugün araç parkımızı yeniledik. Bundan sonra vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için çalışacağız.“ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “İş bilenin kılıç kuşananındır. Başkanımız daha güzel şartlarda vatandaşlara hizmet verebilmek için yaptığı tasarrufla gayretle güzel bir ekipman oluşturma gayretiyle yola çıkmıştır. Burada küçümsenmeyecek şekilde araç parkını hizmete sokuyor” şeklinde konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise, Belediyelerin Erzurum’a en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Yakutiye Belediyesi tarafından alınan 29 yeni araç için kurban kesildi. Kurban kesimi sırasında belediye işçileri, danayı yere yatırmakta zorlanınca hayvan, işçilere zor anlar yaşattı. Çevredekilerin yardımıyla yere yatırılan kurban dualar eşliğinde kesilmesiyle tören sona erdi.