Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Kaykılar köyünde, yaklaşık bir yıldır imamlık yapan kişinin IŞİD örgütüne katılıp Suriye’ye savaşmaya gittiği iddiaları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından da doğrulandı. İddiaların doğru çıkması köylüleri şaşırttı.

Bayramiç ilçesine bağlı Yukarı Kaykılar köyünün imamı Tahsin Baykara’nın IŞİD örgütüne katıldığı iddialarının doğru çıkması, görev yaptığı köy halkını şaşırttı. Baykara’nın izne ayrılarak köyü terk etmesinin ardından, Bayramiç Müftülüğü’nün tutanak tutarak durumu üst mercilere bildirdiği, 25 Haziran tarihinden itibaren imamın görevine son verildiği öğrenildi.

Köy halkı ise imam Tahsin Baykara’nın zaman zaman köyden ayrılarak, 1-2 gün gelmediğini ileri sürdü. Köylüler, "Köylülerle ve cami cemaati ile pek konuşmazdı. İçine kapanık biriydi” dedi.

Kaykılar köyü sakinlerinden Sami Arslan, imamın köy halkıyla fazla samimiyeti olmadığını belirterek, “Zaman zaman köyden ayrılır, 1-2 gün gelmezdi. Köyde bulunduğu sürece görevini yerine getirirdi" dedi.

Fikri Tezcan ise imamın memleketi Adana’ya gideceğini söyleyerek ayrıldığını belirterek, "İmamın annesi muhtarı arayarak oğlunun köyde olup olmadığını sormuş. Muhtar da ‘Memlekete gidiyorum diye ayrıldı, bir daha da gelmedi’ diye annesine bilgi vermiş" dedi.

İmam Tahsin Baykara’nın IŞİD örgütüne katıldığı iddiaları Bülent Arınç’a sorulmuş ve Arınç, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında, "Çanakkale Bayramiç’teki bir imam hatibin IŞİD’e katılması maalesef gerçek. Adı geçen görevlinin 25 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevine son verildi" demişti.