Cumhuriyet gazetesi, internet sayfasının manşetinden bu sabah yayına verdiği haberde büyük bir hataya imza att.

Bu sabah yaşanan olayda, Cumhuriyet gazetesinin internet sayfasındaki ana manşette Selda Güneysu imzasıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanı İsmail Demirel isimli bürokratı ilgilendiren ’Bakanlıktan ahlaksız tehdit’ başlıklı bir haber geçti. Buraya kadar her şey normaldi. Fakat haberde, konuyla alakası olmayan CHP Uşak Milletvekili aday adayı, CHP eski Uşak İl Başkanı ve serbest muhasebeci İsmail Demirel’in fotoğrafı yayınlandı.

Haberin yayına verilmesiyle birlikte CHP Uşak Milletvekili aday adayı İsmail Demirel’in telefonları çalmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İsmail Demirel, sabah evden işe gitmek üzereyken arka arkaya telefonun çalmaya başladığını, kimi insanların uyarı maksatlı aradığını, kimisinin de hakaret boyutuna varan sözler söylediğini belirterek şöyle devam etti:

"Milyonlarca kişilik okuyucu kitlesi olan Cumhuriyet gazetesinin internet sayfasında benle alakası olmayan, fakat fotoğrafımın kullanıldığı bir haber yayınlanmış. Sonuçta benim şu an önemli bir sürecim var. CHP Uşak Milletvekili aday adayıyım. Bu haber de beni ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Cumhuriyet gazetesi gibi ciddi okuyucu kitlesi olan bir yayın organının böyle bir hata yapması hoş değil. Konuyla ilgili olarak gazeteyi aradım fakat resmi yolla başvuru yapmam gerektiği söylendi. Aynı haber birçok internet sitesinde de yer almış. Benim hepsine tek tek ulaşma imkanım yok. Yasal süreç başlatarak bu mağduriyetimin giderilmesi için gerekli dilekçeleri savcılığa ileteceğim" dedi.

Cumhuriyet gazetesi, yapılan hata üzerine önce haberi yayından kaldırdı, arkasından da farklı bir fotoğrafla haberi tekrar yayına verdi.