Gaziantep’te evlenen işitme engelli çift, nikah memuruna ‘Evet’i gösterdi.

İşitme engelli olan Elif Kaya ve Hasan Çoban’ın nikahı Şahinbey Belediyesi Nikah Salonunda kıyıldı. Çift evlenmeyi kabul ettiklerini kendileri için özel yaptırılan ve üzerinde ‘Evet’ yazan levhayı havaya kaldırarak gösterdi.

Evlenmek için başvuru işlemlerini tamamlayan işitme engelli Elif Kaya ve Hasan Çoban’ın nikahı Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen törenle kıyıldı. Tören sırasında belediye tarafından görevlendirilen İşaret Dili Eğitmeni, nikah memurunun işitme engelli çifte sorduğu soruları evlenen işitme engelli çifte ve işitme engelli misafirlere çevirisini yaptı. Mutlulukları gözlerinde okunan çift, nikah memurunun “Kimsenin tesiri altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” sorusuna, üzerinde “Evet” yazılı olan özel hazırlanmış levhaları havaya kaldırarak cevap verdi.

Nikah sonrasında Aile Cüzdanı’nı alan çift, işaret diliyle Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini söylerken, çiftin aileleri ise engelli vatandaşlara evlilik işlemleri ve nikah sırasında yardım eden Şahinbey Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini iletti.